Boekpresentatie van Eddy de Swart

Boekpresentatie van Eddy de Swart

Op dinsdagavond 7 mei 2013 heeft Eddy de Swart in samenwerking met de Heemkundekring zijn boek met als titel ‘Bewonersgeschiedenis Terover in Alphen N.Br.’ gepresenteerd aan een groot aantal belangstellenden die daar gewoond hebben en/of nog wonen.boekpres
Na jaren van onderzoek in de Alphense archieven heeft Eddy de Swart een bewonersoverzicht gemaakt per woning in buurtschap Terover. Door interesse in (lokale)geschiedenis en in voorouders, wilde hij achterhalen hoe oud de ouderlijke boerderij eigenlijk was en wie er zo al woonden. Dit resulteerde in een onderzoek naar de eigenaren van meerdere boerderijen en uiteindelijk van alle woningen in de buurtschappen Terhonksa en Bosjannen. Rond 1500 stonden er in dit gebied al zo’n 50 woningen, nu zo’n 120. Van alle huidige woningen is een foto opgenomen. Van de huidige woningen en van verdwenen woningen worden alle eigenaren opgesomd, soms tot meer dan vijf eeuwen terug. Met daarbij beschrijving en bronvermelding over hoe het bezit werd overgenomen en enkele illustraties. Sommige boerderijen bleven meerdere eeuwen in de familie!terover
Terover blijkt de Alphense bakermat van uitgebreide families, zoals Van Hal, Van Loon, Van Alphen en Oomen. De beschrijvingen per woning worden ingeleid door meer achtergrond van de Alphense en Teroverse geschiedenis.
Al met al een zeer boeiend boek vooral voor de bewoners of oud bewoners van Terover en de Boslust. Na de uiteenzetting door Eddy waren er al veel belangstellende die het boek kochten, zodat ze zelf konden nalezen wie er allemaal in vroegere jaren op hun boerderij of woning hadden gewoond. Voor die mensen die niet op deze avond aanwezig waren en die toch nog in het bezit willen komen van dit prachtige boek, is het Oudheidkundig Streekmuseum de aangewezen plaats om het boek alsnog aan te schaffen voor € 22,50. Het museum is open elke dinsdagmorgen en donderdagmiddag.
U bent allen van harte welkom.

Helaas is het boek van Eddy de Swart volledig uitverkocht. Eddy overweegt een herdruk, maar dat is nog niet zeker. Heeft u alsnog  belangstelling voor het boek laat dat dan even weten aan Eddy. E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.