Nieuwjaar 2014

 

Kerstgroepententoonstelling, nieuwjaarsbijeenkomst en driekoningen-zingen bij heemkundekring “Carel de Roy” in Alphen

Het afgelopen weekend (5 en 6 januari) is het druk geweest voor de vrijwilligers van heemkundekring “Carel de Roy” en het Oudheidkundig Streekmuseum.
Een ‘dikke duim’ voor hen!

Te beginnen met zondag.

nieuwjaar 003Om 12 uur stonden de eerste bezoekers al voor de deur om de kerstgroepententoonstelling of de nieuwjaarsbijeenkomst te bezoeken.

Het liep allemaal gezellig door elkaar; ieder ‘pikte zijn eigen graantje’ mee.nieuwjaar 001

Na een woordje van onze voorzitter werd er een toast uitgebracht op het nieuwe jaar: ‘Moge het nieuwe jaar U alle geluk brengen….’ En toen begon het pas in de consistoriekamer van het oude hervormde kerkje; een kippenhok was er niets bij!

nieuwjaar 004Ondertussen kwamen ook nog bijna honderd bezoekers voor de kerstgroepententoonstelling; het was de laatste kans! Wat viel op dit jaar? Bijna 1200 bezoekers waarvan vele vaste bezoekers uit de regio die elk jaar een bezoek brengen aan onze thematische tentoonstelling en ook al benieuwd waren naar het thema van de komende kerstexpo. Ja, die wordt nog unieker! In december zal Jan van Hulst een kerstgroepententoonstelling neerzetten die nog nooit vertoond is. Hij exposeerde de afgelopen jaren alleen maar in grote musea. Dus noteer maar in uw agenda: zondag 7 december 2014!

En dan maandag 6 januari: het feest van Driekoningen.3 k 002

’s Middags heeft in Goirle de ondertekening plaats gevonden zodat het Driekoningen-zingen uit Midden-Brabant voortaan op de Nationale Erfgoedlijst staat. Een immateriële traditie die natuurlijk niet verloren mag gaan. Wij als heemkundekring ‘Carel de Roy’ vinden dat ook en daarom hebben we sinds vorig jaar de Drie(of meer)koningen in Alphen de kans gegeven om hun lied in het Oudheidkundig Streekmuseum te laten horen.3 k 004

Helaas was de voorbereiding dit jaar een beetje te kort maar toch hebben een 5-tal groepen zich laten zien en horen in ons museum.3 k 005

Het viel op dat het hele jonge koningen waren; dus dat wordt nog wat de komende jaren. Zelfs een moeder-koning met haar 2 koninkjes liet ons genieten van hun dansachtige playback.

3 k 008Kortom: het geeft ons moed om volgend jaar uitgebreid het Driekoningen-zingen te promoten.

 

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.