Driekoningen 2016

Driekoningenmiddag voor jong en oud


Op woensdag 6 januari 2016 organiseert de werkgroep Driekoningen van Heemkundekring 'Carel de Roy' Alphen en Riel een Driekoningenmiddag in het Grand café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen. U bent van harte welkom van 14.00 uur tot 16.00 uur, de toegang is gratis.3K Alphen 2015
De invulling van de middag is tweeledig. Op de eerste plaats hebben wij voor u een programma in elkaar gezet, dat geheel in het teken van Driekoningen staat. We hebben onder andere een korte documentaire, een Driekoningenloterij en een muzikale omlijsting. We maken er een gezellige middag van ter afsluiting van de kerstperiode. We nodigen iedereen van harte uit om vanaf 14.00 uur te komen kijken, luisteren en beleven. Op de tweede, maar zeker niet laatste plaats mag ons programma worden onderbroken door echte Driekoningen, die ons hun lied ten gehore willen brengen. Ik wil alle kinderen vragen om in groepjes, verkleed als Driekoningen bij ons te komen zingen. Ergens tussen 14.00 uur en 16.00 uur mogen jullie gewoon binnenlopen. En natuurlijk kunnen jullie een beloning verwachten voor jullie mooie lied. We zetten wat te drinken met iets lekkers voor jullie klaar, en we hebben ook nog een klein cadeautje. Dus kom zingen! O, en als jullie dan toch verkleed zijn, gaan jullie denk ik ook nog wel even langs jullie opa, oma, oom, tante of de buren. Die hebben vast ook nog wel een kleine beloning voor jullie. Dat wordt leuk. En vergeet dan ook niet die beetje eenzame buurman of buurvrouw. Die wordt vast en zeker erg vrolijk van jullie lied. Doen hoor!

Driekoningen 12 12 15Tot slot nog een oproep aan iedereen. Driekoningen zingen is een eeuwenoude traditie. Tradities en oude gebruiken blijven alleen bestaan, als de oudere generatie ze doorgeeft aan de jongere. Hoe vierde u vroeger Driekoningen? Ongetwijfeld heeft u er goede herinneringen aan. Misschien heeft u nog wel een mooie foto waar u op staat als koning. Maar kunt u de liedjes nog zingen? Probeer het maar eens. Met zingen blijf je jong van geest. Ik wil iedereen vragen om te praten en te zingen over deze mooie traditie. Geef het door aan onze kinderen. Zo houden we de traditie levend. Een fijn Driekoningenfeest allemaal!

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier