Filmavond 2012 over Alphen en Riel in Alphen

Filmavond 2012 over Alphen en Riel in Alphen

 

Woensdag 8 februari 2012 werd in zaal “Den Brouwer” te Alphen weer een filmavond gegeven over de dorpen Alphen en Riel.
Zo tegen 19.45 uur stroomde de zaal vol met bezoekers die ternauwernood een plaatsje konden bemachtigen vanwege de grote toeloop. In allerhaast werd uit alle hoeken en gaten de stoelen aangesleept, maar er bleven ook staanplaatsen bestaan.

Zo’n ruim 70 leden van het Heem + nog ruim 50 niet-leden hadden ondanks het koude weer zich niet laten weerhouden om naar de oude films van Alphen en Riel te komen kijken.

Filmavond1

 

Klokslag 20.00 uur opende Rinus Timmermans de avond door iedereen namens de Heemkundekring welkom te heten. Dat het erg nostalgisch zou worden bleek al bij de opening toen Rinus vertelde dat er bij de beide films die vertoond gingen worden geen geluid zou zijn. Maar dat kon de bezoekers niet schelen. Al bij de eerste film over Riel, die overigens door Rinus zeer goed werd ingesproken, leefde iedereen mee en klonken de “Ja dat is die” en “ dat is die” herhaaldelijk op uit de zaal.
Na de pauze werd de film uit Alphen vertoond die niet alleen door Rinus maar door de hele zaal werd ingesproken. Zo van dat is: Ad van Koos van Janus van Nolle (Ad van Gorp) en dat zijn

Café Wieske de Roy Zandeind Riel“Jantje en Jaoneke Bas (Jan en Janus Bastiaansen)” en zie daar het winkeltje van Jaon van Tieneze en daar Harrie van Bouwe (Harrie van Gorp) en dat is Kiske, zoon Kees en daar weer een zoon van Corné Lauwers. Kijk daar hedde de Sparwinkel ( Fam. de Swart) en daar dat is Ad Sik ( Ad Baeten) en zijn broer Piet Sik. Daar staat Frans van de Hout, Toon v. Eijck, Mien Fens en Willem Biemans.

Toen de café’s in beeld kwamen hoorde je de bezoekers zeggen : dat zijn Betje en Harrie van café zaal “Welkom” en dat Nol en Truus Vissers van “Den Brouwer” en dat is de kastelein Frans Huijben van ‘t Schuttershof. Daarna verscheen de Boerenleenbank op het scherm met de medewerkers uit 1968. Bijna iedereen in de zaal wist wel iets te vertellen over deze bank. Wat beslist aansloeg was de jongens- en meisjesschool en de capriolen van de leerlingen. Zo ging het de hele avond door.

Filmavond2

Op het eind van de avond bedankte Rinus Timmermans iedereen voor de goede opkomst en voor het meeleven met de films. Een luid applaus was het antwoord.

Daarna ging iedereen met een tevreden gevoel weer huiswaarts.

 

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.