Bedevaart naar Ulicoten

Dinsdag 20 augustus 2013 vertrok er vanaf het Binckplein in Alphen een groep bedevaartgangers naar Ulicoten om aanwezig te zijn bij de opening van het Bernardusoctaaf. Wij vertrokken vol goede moed bij prachtig weer om er een mooie maar ook stevige wandeling van te maken. Na een uur gewandeld te hebben hielden wij even pauze om onze meegebrachte boterhammen bij een gezamenlijke picknick op te eten. Tijdens zo’n wandeling kun je van gedachten wisselen met mensen die je niet elke dag ontmoet. Allerlei onderwerpen komen dan ter sprake waar ieder van ons een eigen mening over heeft. Zowel op liturgisch als politiek gebied, vooral de dorpspolitiek wordt uitvoerig besproken. Op de Maaykant in Ulicoten voegde zich bij ons de pelgrimsgangers uit Chaam en Baarle-Nassau. Gezamenlijk liepen wij naar de kerk waar wij werden verwelkomd door de mensen die per fiets of auto naar Ulicoten waren gekomen. bernarduskapel
Na een kort welkomstwoord door pastoor de Bont in de kerk gingen we in processie naar de Bernarduskapel waar bij prachtig weer de eucharistieviering werd gehouden.
Na afloop van de dienst kregen wij nog snel even de gelegenheid om een kom koffie te gebruiken, want om 21.00 uur zouden we vanaf de kerk in Ulicoten vertrekken voor onze voettocht terug naar Alphen.
Mede dankzij de verlichting van de tractor van Wim Segers, die ons met de huifkar vergezelde voor het geval er iemand niet verder kon lopen, kwamen wij om 22.45 uur weer aan in Alphen. Het was een mooie wandeling en een sfeervolle bedevaart naar de Bernarduskapel.

Heemkundekring Carel de Roy en onze gids Henk Cornelissen bedankt en tot volgend jaar.

Een bedevaartganger

bernardus (1)
bernardus (2)
bernardus (3)
bernardus (4)
bernardus (5)
bernardus (6)
bernardus (7)
bernardus1
bernardus1a
bernardus2
kapel
01/11 
start stop bwd fwd

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier