Verslag fietstocht 2013

Heemkundige fietstocht langs ‘verdwenen winkeltjes in Alphen en Riel’, zaterdag/zondag, 14 – 15 september 2013

To Backx

Na een kletsnatte zaterdag voormiddag klaarde het toch wat op en waagde zich 13 fietsers om de verdwenen winkels te gaan zoeken op de uitgezette route door Alphen en Riel.                                                    
Halverwege stond bij Jos Huijbregts op het Zandeind in Riel de koffie klaar en hebben verschillende deelnemers zijn ‘boerenmuseum’ bekeken. Jos had een goede bui en ieder kreeg het 2de kopje gratis. Slager van Hees Riel
Verder op de tocht kwam men bij de Rielse kermis uit maar veel gebruik is hier niet van gemaakt door de deelnemers.
Terug in het Oudheidkundig Streekmuseum, als men geluk had was men nog droog, liet ieder de koffie goed smaken en kwamen de verhalen los: “……… op de Oosterwijksestraat no.4 is ook een winkel geweest en er was in de Sint Janstraat een fietsenmaker……”  
bakkerbaeten
Zondag was het weer veel beter maar op deze dag was er van alles te doen: de Spasti-fietstocht, de Hei en Ley-route, de Alphense harmonie met een rommelmarkt.
We hadden 23 deelnemers (wat tegen viel) maar er kwamen leuke reacties: “……hoe hebben alleen in Alphen 98 winkels de kost kunnen verdienen en Rinus je bent er nog eentje vergeten want op de Goedentijd zat ook nog een hoedenatelier……”.
Ook heeft de fietstocht nog enkele foto’s van winkeltjes opgeleverd welke we nog niet hadden en kwamen er mensen speciaal uit Tilburg om de foto’s op onze grote scherm te bekijken.Boerenbond Alphen                                    
Ondanks het slechte weer denk ik dat we terug kunnen kijken op een geslaagd ‘Open Monumentenweekend’ gezien het aantal bezoekers die speciaal voor het Oudheidkundig Streekmuseum kwamen om dit te bekijken met de reacties: “…… jullie hebben het als vrijwilligers netjes in orde…….”

Namens heemkundekring Carel de Roy, Rinus.    

Cafe leemans Riel

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier