Cursus regionale geschiedenis

 

Cursus regionale geschiedenis bij de leerstoel

‘Cultuur in Brabant’

Komend voorjaar wordt de cursus ‘Regionale geschiedenis in Brabant: een verkenning’ van de leerstoel ‘Cultuur in Brabant’ opnieuw gegeven op de Universiteit van Tilburg. De cursus wordt aangeboden door de Erfgoed Academie Brabant, het educatief netwerkcentrum voor cultureel erfgoed, geschiedenis, identiteit, streektaal en volkscultuur van Erfgoed Brabant. Wij nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen!

De reeks van veertien hoorcolleges begint op maandag 20 januari 2014 en eindigt op 19 mei met een excursie. De colleges vinden wekelijks plaats tussen 10.45 en 12.30 uur en worden gegeven door drs. Jan van Oudheusden en prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld. Prof. dr. Jos Swanenberg verzorgt een gastcollege.

Het hoorcollege behelst een inleiding in de bestudering van het verleden van de regio en de regionale volkscultuur. Centraal staat de wisselwerking tussen de beeldvorming over het Brabantse verleden en de vormgeving van de hedendaagse Brabantse identiteit.

Tijdens de cursus gebruiken we als cursusboek: Jan van Oudheusden, Verhalen van Brabant. Geschiedenis en erfgoed in tien tijdvakken (Zwolle: Uitgeverij Waanders). ISBN 9789040077807. Het boek is inmiddels uitverkocht maar is bij de cursus verkrijgbaar voor € 20 (de winkelprijs was € 24,95).

Deelname en kosten:

Deze cursus staat open voor studenten van Tilburg University, mensen uit de archief- en museumwereld, studenten van de Open Universiteit en heemkundigen. De deelnamekosten voor niet-UvT-studenten bedragen € 100 exclusief en € 120 inclusief de aanschaf van het boek van Jan van Oudheusden, Verhalen van Brabant. Geschiedenis en erfgoed in tien tijdvakken (Zwolle: Waanders Uitgevers, 2011). Ook niet-UvT-studenten zijn dus van harte welkom, mits zij de hele cursus volgen en actief deelnemen in het lezen en bespreken van de literatuur. Het maximaal aantal plaatsen is 30, dus snelle aanmelding kan u van een plaats verzekeren.

De cursus vindt plaats op de campus van de Universiteit van Tilburg, in lokaal PZ10: Prisma Building, begane grond, lokaal 10.

Inschrijven:

Inschrijving voor de cursus is vanaf heden tot 15 januari as. mogelijk door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van:

- naam

- adres, postcode en woonplaats

- telefoonnummers (ook mobiel)

- e-mailadres

- aangeven: met of zonder cursusboek.

U krijgt dan een rekening thuisgestuurd van Erfgoed Brabant. Na betaling ontvangt u het collegerooster en nadere gegevens.

Met hartelijke groet

Prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld

Tilburg University

Prisma Building (Gebouw P) kamer 1.177

Postbus 90153, 5000 LE Tilburg

tel. 013‑4662283, e‑mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Websites

http://www.tilburguniversity.edu/nl/webwijs/show/?uid=a.j.a.bijsterveld

http://www.tilburguniversity.edu/cultuur-in-brabant

                       

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.