Fietsroutes langs monumenten

fietsroute2

Alphen-Chaam, juli 2012

Uitnodiging presentatie fietsroutes langs monumenten

Gemeente Alphen-Chaam op Open Monumentendag

Wethouder Ton Braspenning presenteert tijdens de Open Monumentendag 2012 op zondag 9 september twee fietsroutes langs de monumenten in de gemeente Alphen-Chaam. Dat gebeurt om 10.00 uur bij het VVV-kantoor aan het Raadhuisplein 2 in Chaam. U bent van harte welkom bij deze presentatie. Na het officiële gedeelte kunt u meteen van start. Deelname aan de fietstocht is op eigen risico.
De fietsdag is georganiseerd door de besturen van de Heemkundekringen Carel de Roy, Ledevaert en Paulus van Daesdonck in samenwerking met de gemeente Alphen-Chaam.


De gemeente Alphen-Chaam heeft een rijke cultuurhistorie. Dit blijkt onder andere uit de vele rijks- en gemeente monumenten. De monumenten zijn voorzien van informatieborden waarop de bijzonderheden kort zijn weergegeven. De gemeente heeft in samenwerking met de VVV twee fietsroutes gemaakt die voeren langs boerderijen, schuren, kerktorens, kapellen en landhuizen. Beide routes zijn iets meer dan 30 kilometer lang Route 1 start en eindigt in Chaam en voert langs de monumenten in Alphen. De monumenten in Chaam, UIvenhout AC, Galder en Strijbeek zijn opgenomen in Route 2, welke eveneens bij de VVV in Chaam start. De routes kunnen op eigen gelegenheid gefietst worden.
Normaliter zijn de monumenten langs deze routes alleen vanaf de openbare weg te bewonderen, maar op 9 september is een aantal monumenten wel toegankelijk.
De routebeschrijvingen zijn op 9 september 2012 vanaf 10.30 verkrijgbaar bij het Oudheidkundig Streekmuseum, Baarleseweg 1 te Alphen, het Ledevaertmuseum, Gilzeweg 12 te Chaam en de St. Jacobskapel, St. Jacobsstraat 2 te Galder. De kosten bedragen € 3,50 p.p. Dit is inclusief een consumptiebon op die dag te besteden bij Oudheidkundig Streekmuseum, Baarleseweg 1 te Alphen, het SKAC, Gilzeweg 12 te Chaam of Café Knooppunt Galder, Galderseweg 18 te Galder.
Vanaf maandag 10 september 2012 zijn de routebeschrijvingen verkrijgbaar bij VVV Alphen-Chaam.
U kunt onderweg ook een vragenlijst invullen - die krijgt u bij het vertrek - en inleveren bij een van de heemkundige musea of bij de kapel van Galder. De drie prijswinnaars worden bekendgemaakt via Ons Weekblad en Weekblad Nieuw-Ginneken.
Wij zien u graag op 9 september en wensen u alvast een leerzame dag toe en veel fietsplezier!
fietsroute1

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier