Drukke mei-dagen 2013

Drukke mei-dagen voor vrijwilligers van het Oudheidkundig Streekmuseum en hkk. ‘Carel de Roy’.

Koningslinde planten

koningslindeOp 1 mei werd door de burgemeester van Alphen-Chaam de heer Harrie Nuijten en door de voorzitter van de heemkundekring “Carel de Roy” Toon Timmermans op het grasveld bij het museum een koningslinde geplant. Verder waren aanwezig bestuursleden van Stichting Promotie Alphen, medewerkers van de gemeente en natuurlijk ook weer enkele vrijwilligers van het museum, die voor een hapje en een drankje zorgden tijdens deze gebeurtenis.

Bezoekers

Op 6 mei kregen we een groep uit Ulvenhout, die een rondleiding kreeg in het museum. Na afloop werd een kop koffie aangeboden.

Boekpresentatieboekpres

Op 7 mei heeft Eddy de Swart in samenwerking met de Heemkundekring zijn boek ’Bewonersgeschiedenis Terover’ gepresenteerd in de zaal van Den Brouwer (zie elders: Boekpresentatie Eddy de Swart ).

Heemkundekring op bezoek.

Op woensdag 8 mei hadden wij bezoek van de heemkundekring “De Plaets” uit Berlicum. Zij kwamen met een groep van 25 mensen. Zij werden ontvangen met koffie met, waarna ze een uitgebreide uitleg en rondwandeling door het museum kregen.

Expositie ‘Meske Vermoord’

Ook is er vanaf 21 april een expositie van het grote spektakel, dat in Alphen wordt opgevoerd: “Meske Vermoord”.
Op zondag 12 mei was het museum een zondag extra open om belangstellenden te ontvangen. Voor deze tentoonstelling was ook Wim Segers aanwezig om het lied, dat geschreven is naar aanleiding van dit drama, enkele keren ten gehore te brengen.
Zondag 19 mei was er nog gelegenheid om deze expositie te komen bekijken.

Bezoek KVO Alphen-Chaam-Galder en Strijbeek.kvo002

Dinsdag 14 mei hebben wij de KVO verenigingen uit onze gemeente op bezoek gehad. Wij mochten van vele bezoekers complimenten ontvangen voor de goede ontvangst, maar vooral voor de geweldige verzameling en overzichtelijke tentoonstelling van het archeologische gedeelte in de voorzaal en de verzameling in de achterzaal uit grootmoeders tijd, zoals wij dat noemen.
kvo003Dit is allemaal tot stand gekomen door de vrijwilligers van de heemkundekring “Carel de Roy” en van het museum.
Als u na dit gelezen te hebben ook wel iets zou willen doen voor het museum in Alphen, schroom dan niet en loop een keer binnen op dinsdagmorgen of donderdagmiddag, u bent van harte welkom.