Opening expositie “55 jaar Struivenbakkers”

Zondag 9 februari was het dan zover: de officiële opening van de tentoonstelling van 55 jaar Struivenbakkers in het oudheidkundig streekmuseum. Rond 13.30 uur arriveerde Prins Bart de Twidde in gezelschap van zijn beide Hofdames bij het museum, met in zijn kielzog veel leden van de Raad van Elf en bestuursleden van CS “De Struivenbakkers”.

Nadat ze door J. Damen namens de Heemkundekring “Carel de Roy” werden welkom geheten bij het museum, werd Prins Bart de Twidde verzocht om de officiële vlag van de Struivenbakkers  te gaan plaatsen in de vlaggenhouder bij het houten bord, vooraan bij de oprit van het museum. Daarna werden de beide Hofdames uitgenodigd om het bord te onthullen waarop staat, dat er in het museum de tentoonstelling is van 55 jaar struivenbakkers en als men de pijl volgt komt men in ons museum, alwaar de prachtige tentoonstelling staat opgesteld.

Na de opening werd de  Prins en zijn gevolg uitgenodigd om binnen de tentoonstelling te gaan bekijken.

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben op deze eerste openingsdag vele bezoekers genoten van de vele foto’s en andere attributen die staan opgesteld in het museum.

Op de achtergrond werd de muziek gedraaid van alle carnavalsliedjes van de voorbije jaren van en over ons eigen struivenland. Al met al een mooie opening van deze tentoonstelling. Voor wie nog een bezoek wil brengen aan deze tentoonstelling, deze is nog te bezichtigen op zondag 16 en 23 februari en op de donderdagmiddag, telkens tussen 13.30-16.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Inl.: J. Damen tel 0135081418.

expo 55 jaar struiven 001
expo 55 jaar struiven 002