Zaterdag 20 augustus 2016; Bernardus Bedevaart
We gaan dit jaar voor de 8e keer op bedevaart naar de Heilige Bernardus in Ulicoten. We doen dit in samenwerking met de Stichting Kapel van Boshoven. Ook vanuit Baarle-Nassau, Chaam en Meerle vertrekken pelgrims naar Ulicoten. Op de Maaijkant in Ulicoten komen de wandelaars uit de verschillende dorpen samen om gezamenlijk het laatste stuk naar de kerk van Ulicoten af te leggen.

Omdat 20 augustus dit keer in het weekend valt, en het dan ook kermis is in Ulicoten, willen we dit jaar iets eerder vertrekken dan normaal. Op het moment van dit schrijven is het exacte tijdstip van vertrek nog niet bekend. Houdt voor de vertrektijd de berichtgeving in de gaten in ‘Ons Weekblad’, op onze website en onze facebookpagina.

De voetgangers vertrekken gezamenlijk vanaf de kerk in Alphen (Binckplein), en lopen onder leiding van Henk Cornelissen over het oude pelgrimspad naar Ulicoten. Een wandeling van ongeveer 9 kilometer. We lopen onder etenstijd, dus zorg dat je een knapzak met eten en drinken voor onderweg bij je hebt.

Heb je niet (meer) zo’n goede wandelbenen, maar wil je toch graag met de wandelaars mee voor de sfeer, de devotie en de gezelligheid? Dat kan; je kunt meerijden op de wagen van Wim Segers, die de voetgangers zal begeleiden.

Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid met de fiets of de auto naar Ulicoten gaan. Het is de bedoeling dat de bedevaarders met auto of fiets de voetpelgrims bij de kerk van Ulicoten verwelkomen. Om 19.00 uur begint daar de eucharistievering. Bij goed weer volgt hierna een voettocht van ongeveer 2 kilometer naar de Bernarduskapel. Na de dienst en een bakje koffie keert iedereen weer huiswaarts. De voetgangers zijn rond 23.00 uur weer terug in Alphen. Natuurlijk is iedereen weer van harte welkom om met ons mee op bedevaart te gaan.
wandeling16
Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier