Fietstocht naar de archeologische vindplaatsen van Alphen en Riel

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober, zijn de Nationale Archeologiedagen. Veel van ons verre verleden ligt verrassend dichtbij; onder onze voeten, in de bodem. De Nationale Archeologiedagen brengen dat verleden tot leven. Een unieke gelegenheid om te zien wat er in de bodem zat.
Heel Nederland is dan in de ban van de archeologie. Ook bij ons, in Alphen, schenken we daar aandacht aan.
Sinds zondag 4 september j.l. is ons Oudheidkundig Streekmuseum weer geopend voor het publiek. Al enkele honderden bezoekers hebben de geheel vernieuwde archeologische voorzaal, waarin ‘Het Verhaal van Alphen’ aan de hand van de unieke vondsten wordt verteld, bezocht. Zeer lovend komen ze naar buiten en vragen ook veelvuldig: “Waar liggen die archeologische vindplaatsen? Kun je ze bereiken? Per fiets of te voet?”
Ons antwoord is nu definitief: “Dat is mogelijk?” We gaan de vindplaatsen bezoeken die in het noord-oosten van Alphen liggen. Volgend jaar, 2017, gaan we naar de andere.
We gaan met de fiets zowel op zaterdag 15 als op zondag 16 oktober over het Bels Lijntje naar De Kiek, Leeuwerkeneik, de Hoevens, de Koekedongen, langs de Pastoriehoef en het Pestkerkhof terug naar het Oudheidkundig Streekmuseum. Na de fietstocht kun je hier genieten van een kopje koffie / thee en ………. de vondsten bewonderen.
De afstand is slechts 12 km. maar daarvan is ong. 5 km. onverhard; desondanks toch goed te berijden. Zorg dus voor een goede fiets. En eenieder gaat mee op eigen risico!
Zaterdag 15 oktober: vertrektijd 13.30 uur en zondag 16 oktober: vertrektijd 10.30 uur.
Kosten (incl. museumbezoek en koffie / thee) € 5,00 p.p.
Leden van heemkundekring ‘Carel de Roy’ € 3,00 p.p.
Graag van te voren aanmelden:
1. in het museum dinsdagmorgen (10-12 u.) of donderdagmiddag (13.30-16.30 u.);
3. tel. 013-5081991 (Rinus) of 06-53755033 (Toon)
Voor meer info: www.archeologiedagen.nl
Stap 15 en 16 oktober in de wondere wereld van de archeologie.