Informatiebijeenkomst Erfgoedwet voor erfgoedvrijwilligers

Op 10 november organiseert Erfgoed Brabant, in samenwerking met Monumentenhuis Brabant, een informatiebijeenkomst over de nieuwe Erfgoedwet, die per 1 juli 2016 in werking is getreden.

Met deze nieuwe wet bepaalt de Rijksoverheid hoe ze de komende jaren omgaat met haar taken en verantwoordelijkheden ten aanzien van de bescherming van cultureel erfgoed dat van nationaal belang is. De Erfgoedwet vervangt 6 wetten en regelingen op het gebied van cultureel erfgoed. Wat moet je als erfgoedvrijwilliger weten over de nieuwe Erfgoedwet?

In de bijeenkomst wordt onder andere ingegaan op:

• Inhoudelijke aspecten van de Erfgoedwet ten aanzien van gebouwd erfgoed;

• Relatie met de Omgevingswet;

• Archeologie voor vrijwilligers in de Erfgoedwet

*Doelgroep:* Vrijwilligers actief op het gebied van monumenten en archeologie, leden heemkundekringen

*Tijdstip:* 14.30 – 17.00 uur

*Locatie: *Erfgoed Brabant, Waterstraat 16, ’s-Hertogenbosch