Driekoningenmiddag 2017

Volop genoten van de Driekoningenmiddag bij De Hoogt in Alphen

Vrijdag 6 januari was de Driekoningenmiddag bij woonzorgcentrum De Hoogt. Deze werd georganiseerd door heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel.Dre Nils en Chris 2017

Bij aankomst bij het woonzorgcentrum werd meteen de sfeer gezet; daar stond de levensgrote kerstgroep van de Driekoningen werkgroep Midden-Brabant opgesteld. Binnen zaten de mensen vol verwachting te wachten op de zingende koningen. De hele middag liepen er koningen af en aan. Zij mochten hun lied zingen op een klein podium dat speciaal voor hen was neergezet. En natuurlijk werden ze verwend met chocomel, ranja, een eierkoek en een klein cadeautje uit de kerstboom. Er hing een heel gezellige en gemoedelijke sfeer en je zag jong en oud genieten! Fantastisch om te zien hoe een klein lied zoveel vreugde kan brengen. In totaal hebben we 15 Driekoningen groepjes mogen verwelkomen, 45 kinderen. Het viel op dat er dit jaar ook veel kleine koninkjes waren van 2 tot 5 jaar oud.  

Ook was deze middag de prijsuitreiking van een opdracht die de kinderen konden invullen op de kerstmarkt in december. De prijswinnaars waren Kyan Verschueren, Quint en Milo Verschueren en Midas Hilgers. Helaas was slechts 1 van hen aanwezig bij de prijsuitreiking, maar ook de andere kinderen ontvangen natuurlijk nog hun prijs. En er is nog een prijs voor de beste verklede groep. Zij blonken uit met zelfgemaakte kronen, kleding en een bijzonder muziekinstrument. Twee groepjes zijn gelijk geëindigd, Dat is de groep ‘Reuverkoningen’, Lieke, Liz en Britt; en de groep ‘Ermens – van Gorp’, Chris, Nils en Dré. Ook zij kunnen binnenkort nog een leuke prijs van ons verwachten.

Liz, Lieke en BrittWe willen tot slot graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze fijne sfeervolle middag. Dank aan de medewerkers van De Hoogt, dank aan alle vrijwilligers. Dankjewel dat u de tijd hebt genomen om naar deze koningen te komen kijken en luisteren. En dankjewel ouders en kinderen, dat jullie je zo mooi als echte koningen hebben aangekleed en voor ons een lied hebben gezongen. Dankzij jullie allemaal blijft de traditie van het Driekoningen zingen levend. Tot volgend jaar!

Werkgroep Driekoningen
Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel

Zie ook: http://www.omroepbrabant.nl/?news/259802832/Zeg+maar+dag+tegen+de+kerstversiering+het+is+vandaag+Driekoningen.aspx

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier