Verslag lezing en uitgave Toponiemenboek

Crist Buiks hield een boeiende lezing over veldnamen en gaf samen met Heemkundevereniging “Carel de Roy” Alphen en Riel  een “toponiemenboek” uit

Donderdagavond 28 januari 2010 werd in Zaal Welkom te Alphen het Veldnamenboek van Alphen, officieel “ten doop" gehouden.

Christ Buiks, die gerust een levende encyclopedie op het gebied van Brabantse toponiemen genoemd mag worden, hield voorafgaand aan de verkoop van de eerste exemplaren, een boeiende lezing over ontstaan en achtergronden van veel voorkomende veldnamen en de les die daaruit te trekken valt.

Na de pauze legde hij op verzoek van de ongeveer 50 aanwezigen de nadruk op de Alphense toponiemen.

Onder de aanwezigen waren opvallend veel belangstellenden van andere heemkundeverenigingen zoals o.a. Esbeek, Goirle en Baarle-Nassau.

Bijna heel de oplage -voorlopig 60- is ter plaatse verkocht!

Nadruk wordt overwogen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Toon Timmermans email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in het Oudheidkundig Streekmuseum te Alphen.