Werkgroep ‘Protte gij Alfs?" 2013

Zondag 20 oktober heemkundige werkgroep ‘Protte gij Alfs?’

Heemkundekring ‘Carel de Roy’ uit Alphen/Riel kent verschillende werkgroepen. Eén daarvan is de in 2007 opgerichte dialectische werkgroep ‘Protte gij Alfs?’. Voor de allereerste keer presenteerde ze zich in 2009 met het ‘Alfs leesplankske’, ‘Verhaole in’t Alfs’ en de cd ‘Lekker lùistere naor….’leesplankske

Maar elke 3e zondag in oktober laat ze iets van zich horen: in 2010 met een foto-kwis en in 2011 en 2012 een Alfse opdracht in het Oudheidkundig Streekmuseum. Vele mensen hebben genoten van die ‘Alfse taferelen’.

Dit jaar op zondag 20 oktober laat de werkgroep ‘Protte gij Alfs?’ u luisteren, meedoen maar vooral dialectisch genieten.

Kom om 11.00 uur naar zaal ‘Den Brouwer’; het zal ongeveer 2 tot 2 ½ uur duren!

En geniet o.a. van het lied dat u aangeleerd wordt of de gezongen Alfse liedjes; de petje op/petje af-kwis; onze opa; kletspraot; de wellicht aanwezig zijnde roddelende buurvrouwen en het Alfs dikteej.

U allen verwachten wij zondag 20 oktober. Niet alleen leden van heemkundekring Carel de Roy maar ook niet-leden zijn van harte welkom. Kortom iedereen die vindt dat ‘t Alfs niet verloren mag gaan, kan deze zondagmorgen niet missen!