Artikelen

Oudheidkundig Streekmuseum te klein?

Zondag 6 januari: Oudheidkundig Streekmuseum (Alphen) te klein???

Laatste dag Kerststallententoonstelling, Nieuwjaarsbijeenkomst, Driekoningen-zingen door kinderen, bezoek van Byzantijnse koningen.

kerst tim 030Unieke tentoonstelling “Kerststallen uit Oost-Europa”
Een heel groot succes die kerststallen uit Oost-Europa. Al meer dan 1000 bezoekers hebben zich ‘verwonderd en vergaapt’ aan die uitzonderlijke kerstgroepen van Timothy Bottema-van de Haak uit Bilthoven. De meeste bezoekers wisten niet wat ze zagen: kerstgroepen uit o.a. Armenië, Bulgarije, Hongarije, Oekraïne, Rusland, Letland, Kirgizië, Polen ……… en dan nog het verhaal achter die groepen.
De tentoonstelling kunt u voor de laatste keer nog op zondag 6 januari vanaf 12.00 tot 17.00 uur bezoeken. 

Nieuwjaarsbijeenkomst voor de leden van de hkk. Carel de Roy en andere belangstellenden
U bent zondag 6 januari vanaf 12.00 uur van harte welkom op onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Na de koffie met …… en enkele speeches zal er ‘getoast’ worden op het nieuwe jaar 2013.

Komt allen!

Kinderen die Driekoningen willen zingen driekoningenZe worden uitgenodigd om vanaf 14.00 uur naar het Oudheidkundig Streekmuseum te komen. Daar kunnen ze zich warmen en worden verrast met publiek, een warme drank en een kleinigheidje.
Dus kinderen uit Alphen, zoek een leuke koninklijke outfit bij elkaar, maak een origineel attribuut, kies een leuk lied en laat ons verrassen. Wij zijn benieuwd!
En sinds enkele weken staat Driekoningen-zingen op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed; laten we deze traditie in ere houden.

kerst tim 041Vier Byzantijnse koningen
Vanuit het Oosten via Tilburg komen ze naar het Oudheidkundig Streekmuseum en laten ons om 14.30 uur genieten van hun Driekoningenrepertoire.

Komt u ook luisteren?
Toon

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.