Artikelen

1000-ste bezoeker

Oudheidkundig Streekmuseum (Alphen) verwelkomt de 1000-ste bezoeker aan de Oost-Europese Kerststallententoonstelling

Zondag 30 december, klokslag 15.00 uur; een 4-tal kerststalbezoekers staat voor de deur.
Eén van hen zal de 1000-ste bezoeker zijn, maar wie?

Henk Domen, één van de dienstdoende suppoosten, verwelkomt de bezoekers en zegt: “Die mevrouw is de 1000-ste bezoeker; gaan jullie maar eens lekker aan de tafel zitten voor een ‘bakske koffie”.
Onthutst nemen de bezoekers plaats; de koffie wordt al ingeschonken.
De voorzitter van Stg. Oudheidkundig Streekmuseum heet ze allen welkom en gaat een praatje met hen aan.
1000 002Het zijn de families Wouters en Willems uit Baarle-Nassau. En van de familie Willems is mevrouw Corrie Willems de ‘uitverkorene’ (ze is eigenlijk een ‘Alfse uit de Stationstraat’).
Uit handen van de voorzitter krijgt ze een minikerststalletje overhandigd. “Het zal thuis een speciale plaats krijgen”, antwoordt ze. “Kerstmis heeft toch wel iets, de sfeer, de gezelligheid met de (klein)kinderen, de kerstliederen (bij het horen van ‘Stille nacht, Heilige Nacht’ krijg ik altijd kippenvel….). We lazen in het ‘Baols Kraantje’ over de kerststallen met het concert in de kerk en de kerststallen in het ‘kapelleke’. Zo zijn we hier terecht gekomen. Ik ben geen verzamelaar van kerststallen maar thuis hebben we wel een hele mooie van de Clarissen uit Turnhout; een aangeklede van bijenwas gemaakte groep”.
Anderhalf uur later verlieten ze het museum; er waren ook zoveel herinneringen, foto’s, verhalen enz. op te halen. “We komen nog eens terug ………”

Om 16.30 uur was het aantal bezoekers gestegen naar 1050. Halen we de 1200???

Zondag, Driekoningen, is de allerlaatste mogelijkheid om de Oost-Europese kerststallen te bekijken en wel van 12.00 tot uiterlijk 17.00 uur.
Om 14.30 uur kunt u ook nog genieten van liederen gezongen door enkele Byzantijnse Koningen uit Tilburg. En misschien komen er ook wel Driekoninkjes uit Alphen langs. Wie weet……….!

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.