Artikelen

Expositie bidprentjes

Expositie bidprentjes
 
Museumweekend, 14 en 15 april, in het Oudheidkundig Streekmuseum met kleine expositie “Bidprentjes” door de werkgroep
 Ondanks dat er niet veel bezoekers zijn komen kijken waren het toch 2 heel erg gezellige middagen in het Oudheidkundig Streekmuseum.
Er zijn in totaal 15 bezoekers geweest. De meesten brachten een bezoek aan het museum vanwege hun interesse in bidprentjes.
Twee mensen van ‘Het Schoor’ Udenhout waren in het bijzonder geïnteresseerd in onze aanpak m.b.t. de bidprentjes. Ze verzamelen zelf ook en ze wilden graag zien hoe ze bij ons werden bewaard, gerangschikt, gescand etc.
Deze mensen hebben onder enthousiaste leiding van Toon Timmermans het gehele museum bewonderd en waren zeer lovend over de bijzondere collectie en het bijzondere gebouw.
BidVosters2BidVosters1
Er zijn drie mensen geweest die zelf bidprentjes sparen en door deze hobby in het bijzonder geïnteresseerd waren in de expo.
En dan is er nog een echtpaar geweest uit Loosduinen die in november 55 jaar getrouwd zijn en dit met de gehele familie gaan vieren in twee huisjes op ‘de Flaasbloem’.
Zij hadden interesse in een rondleiding door ons Oudheidkundig Streekmuseum dat weekend en ze kwamen alvast een kijkje nemen. Ze bellen nog om de rondleiding daadwerkelijk vast te leggen.
Toen kwam er op de valreep nog een meneer op bezoek die interesse had in de expositie over het ‘Bels Lijntje’..........(Brabants kwartiertje, oké, maar bijna een jaar te laat....???)
Door de positieve reactie van de bezoekers was het een toch een geslaagd “Museumweekend”.
 
Bidprentjes inleveren
De werkgroep “Bidprentjes” is nog steeds op zoek naar bidprentjes en rouwbrieven. Breng ze naar het museum. Voor meer informatie kunt u terecht bij Rinus Timmermans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.