Archeologische middag met wandeling bij Kwaalburg in Alphen

Elk jaar zijn er in oktober de Nationale Archeologiedagen. Zoals bij velen bekend is Alphen een unieke archeologische toplocatie in Brabant. Dat blijkt uit de vele vondsten die de laatste eeuwen in Alphen en omgeving zijn gedaan en die te bezichtigen zijn in het Oudheidkundig Streekmuseum.

Maar ook in het landschap zijn er nog sporen uit het verleden te zien. Denk daarbij aan de goed zichtbare grafheuvels in de omgeving van Riel en Alphen.
Ten zuidoosten van de dorpskern van Alphen ligt het gebied Kwaalburg waar zich een van de grootste prehistorische grafheuvels van Nederland bevindt: een Ringwalgrafheuvel uit de Bronstijd.grafheuvel

In het kader van de nationale archeologiedagen organiseert de Werkgroep Archeologie van Heemkundekring Carel de Roy op zaterdag 14 oktober 2017 een interessante archeologische middag.
We starten om 14.00 u bij minicamping De Kwaalburg waar de eigenaren Ronny en Karin Kennes u hartelijk ontvangen met koffie en thee. (Let op, leden van Carel de Roy; in De Runstoof staat de verkeerde aanvangstijd vermeld. Het programma start om 14.00 uur!)
Onze archeologe Els Lems biedt u hierna een presentatie waarin u het een en ander te weten komt over grafheuvels en andere archeologische zaken. Dan wandelen we via een mooie route door veld en bos naar de Kwaalburg waar Els u in het landschap de bijzonderheden van de grafheuvel toont. Onderweg vertellen de gidsen van de Heemkundekring alles over het verre verleden van Kwaalburg.
We sluiten af in een speciaal ingerichte ruimte op minicamping De Kwaalburg waar onze gastvrouw een op prehistorische wijze gekookte soep presenteert, vergezeld van een opwarmend drankje. En met toepasselijke tekst en muziek proberen we in het uur daarna Het mysterie van de Kwaalburg te ontrafelen.

Wij ontvangen u graag op:

Zaterdag 14 oktober va 14.00 u – 17.00 u op het adres:
Kwaalburg 19, Alphen
Entree voor het gehele programma: € 5 p.p. Kinderen tot 13 jaar gratis.
Kijk voor overige activiteiten op: www.archeologiedagen.nl