Welkom bij heemkundekring "Carel de Roy" Alphen en Riel

De Heemkundekring werd opgericht op 5 februari 1948 onder de naam Vereniging Heemkunde “Carel de Roy” door de toenmalige pastoor W. Binck, die zelf actief bezig was met archeologisch onderzoek in Alphen. Hij was tevens de oprichter van Brabants Heem.
De Heemkundekring is actief in Alphen en Riel.
Doel van de vereniging is het verleden toegankelijk te maken en te houden door het vastleggen en bewaren van gegevens in beeld, geschrift en voorwerpen; inwoners te interesseren voor en actief te laten deelnemen aan activiteiten met betrekking tot het erfgoed van onze voorouders.
Dit kan gebeuren door in werkgroepen te participeren, deel te nemen aan excursies, lezingen e.d. Ook is het mogelijk om artikelen te publiceren in het verenigingsblad “De Runstoof”, dat ieder kwartaal verschijnt.

streekmuseum

Bezoekadres: