Jaaroverzicht Activiteiten

De Heemkundekring probeert elke maand één of meerdere activiteiten voor hun leden te organiseren waarbij ook niet-leden welkom zijn, soms tegen een extra vergoeding.

Zo worden er jaarlijks o.a. een muziekmiddag, lezingen, natuurwandelingen en excursies georganiseerd.

Jaaroverzicht Activiteiten 2017

Driekoningenmiddag 2017

Driekoningenmiddag bij De Hoogt in Alphen NB

driekoningen2017b

Vrijdag 6 januari a.s. vieren we Driekoningen in het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen. Driekoningen zingen is een eeuwenoude traditie die we graag levend houden. We nodigen alle kinderen van harte uit om verkleed als koning bij ons te komen zingen. Iedereen is van harte welkom om naar de zingende koningen te komen kijken en luisteren. driekoningen2017a
Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
13.30 uur: ontvangst met koffie of thee en lotjesverkoop
14.00 uur – 16.00 uur: De koningen komen zingen
15.00 uur: prijsuitreiking invulopdracht kinderkersttocht Kerstmarkt Alphen
16.00 uur: loterij en afsluiting
Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Bij binnenkomst ontvangt u een consumptiebon voor een lekker bakje koffie of thee. Ook kunt u bij binnenkomst alvast uw lotjes kopen voor de loterij aan het einde van de middag. De opbrengst van de loterij is voor Heemkundekring Carel de Roy, de organisator van de Driekoningenmiddag. Hiervoor betalen zij drinken, iets lekkers, een cadeautje en prijsjes voor de koningen en uw kopje koffie of thee. Tot 14.00 uur tonen we u foto’s en filmbeelden m.b.t. het Driekoningen zingen.
Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen, verkleed als koning, hun lied komen zingen. Als beloning staat er wat te drinken met iets lekkers voor jullie klaar. Ook mogen jullie zelf een cadeautje uit de kerstboom kiezen. En we hebben nog een prijs voor de best verklede Driekoningengroep! Dus doe je best, kleed je mooi aan en zing een lied! Als je het leuk vind, dan mag je natuurlijk ook een leuk dansje doen of je muziekinstrument bespelen….Leef je uit, het is helemaal aan jou! Ken je geen Driekoningenliedjes? Zing dan een kerstlied of een verzin zelf een mooi lied. Als het maar met die Drie koningen te maken heeft, die lang lang geleden een ster volgden, en kindje Jezus vonden in een stal in Bethlehem. We hopen jullie allemaal te zien.
driekoningen2017cOp zaterdag 10 december was het kerstmarkt in Alphen. De heemkundekring had toen allemaal houten beelden verspreid over de kerstmarkt weggezet, die samen een levensgrote kerstbeeldengroep vormden. De beelden komen van de Driekoningen werkgroep Midden-Brabant. De kinderen konden toen een tocht wandelen langs de beelden, en daarbij opdrachten invullen. Met die invulopdracht was een prijs te winnen. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens deze Driekoningenmiddag, en wel om 15.00 uur. We hebben niet 1 prijs, maar wel 3! Dus heb je de opdracht toen ingevuld, zorg dan dat je verkleed als koning om 15.00 uur bij de Driekoningenmiddag bent. Om de Driekoningenmiddag extra aan te kleden en sfeervol te maken, komt de hele kerstbeeldengroep vrijdagmiddag 6 januari op de parkeerplaats bij De Hoogt te staan.
Tot 16.00 uur kunnen de kinderen hun lied komen zingen. Op het einde van deze middag houden we de loterij. We hebben leuke prijsjes van de Plusmarkt, Bakkerij Hans Vermeer en Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel. Dat belooft een heel gezellige en feestelijke middag te worden. We hopen dat jullie allemaal komen!
Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel

driekoningen2017d

Nieuwjaarsreceptie 2017

Zondag 8 januari 2017
Nieuwjaarsreceptie

Al onze leden en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom in het Oudheidkundig Streekmuseum. Samen met u blikken we onder het genot van een hapje en een drankje terug op 2016 en kijken vooruit naar 2017.brief23e

Carolien Vromans – Havermans stopt in 2017 als bestuurslid van Heemkundekring Carel de Roy. We hebben een nieuwe kandidaat bestuurslid gevonden in de persoon van Mevr. Wil van de Wiel.
Wil heeft geholpen bij de nieuwe inrichting van het museum, is al enige tijd suppoost en is recent bestuurslid geworden van de Stichting Streekmuseum Alphen.
Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 20 februari 2017 beslissen de leden of zij daadwerkelijk toetreed tot het bestuur van Heemkundekring Carel de Roy. Wil van de Wiel kan wegens vakantie zelf niet aanwezig zijn op de algemene ledenvergadering. Zij is wel aanwezig op de nieuwjaarsreceptie. Mocht u haar nog niet kennen, dan nodigen wij u van harte uit om kennis met haar te maken op zondag 8 januari 2017.

Bezoekadres:

Rielseweg 6,