Driekoningenmiddag 2017

Driekoningenmiddag bij De Hoogt in Alphen NB

driekoningen2017b

Vrijdag 6 januari a.s. vieren we Driekoningen in het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen. Driekoningen zingen is een eeuwenoude traditie die we graag levend houden. We nodigen alle kinderen van harte uit om verkleed als koning bij ons te komen zingen. Iedereen is van harte welkom om naar de zingende koningen te komen kijken en luisteren. driekoningen2017a
Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
13.30 uur: ontvangst met koffie of thee en lotjesverkoop
14.00 uur – 16.00 uur: De koningen komen zingen
15.00 uur: prijsuitreiking invulopdracht kinderkersttocht Kerstmarkt Alphen
16.00 uur: loterij en afsluiting
Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Bij binnenkomst ontvangt u een consumptiebon voor een lekker bakje koffie of thee. Ook kunt u bij binnenkomst alvast uw lotjes kopen voor de loterij aan het einde van de middag. De opbrengst van de loterij is voor Heemkundekring Carel de Roy, de organisator van de Driekoningenmiddag. Hiervoor betalen zij drinken, iets lekkers, een cadeautje en prijsjes voor de koningen en uw kopje koffie of thee. Tot 14.00 uur tonen we u foto’s en filmbeelden m.b.t. het Driekoningen zingen.
Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen, verkleed als koning, hun lied komen zingen. Als beloning staat er wat te drinken met iets lekkers voor jullie klaar. Ook mogen jullie zelf een cadeautje uit de kerstboom kiezen. En we hebben nog een prijs voor de best verklede Driekoningengroep! Dus doe je best, kleed je mooi aan en zing een lied! Als je het leuk vind, dan mag je natuurlijk ook een leuk dansje doen of je muziekinstrument bespelen….Leef je uit, het is helemaal aan jou! Ken je geen Driekoningenliedjes? Zing dan een kerstlied of een verzin zelf een mooi lied. Als het maar met die Drie koningen te maken heeft, die lang lang geleden een ster volgden, en kindje Jezus vonden in een stal in Bethlehem. We hopen jullie allemaal te zien.
driekoningen2017cOp zaterdag 10 december was het kerstmarkt in Alphen. De heemkundekring had toen allemaal houten beelden verspreid over de kerstmarkt weggezet, die samen een levensgrote kerstbeeldengroep vormden. De beelden komen van de Driekoningen werkgroep Midden-Brabant. De kinderen konden toen een tocht wandelen langs de beelden, en daarbij opdrachten invullen. Met die invulopdracht was een prijs te winnen. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens deze Driekoningenmiddag, en wel om 15.00 uur. We hebben niet 1 prijs, maar wel 3! Dus heb je de opdracht toen ingevuld, zorg dan dat je verkleed als koning om 15.00 uur bij de Driekoningenmiddag bent. Om de Driekoningenmiddag extra aan te kleden en sfeervol te maken, komt de hele kerstbeeldengroep vrijdagmiddag 6 januari op de parkeerplaats bij De Hoogt te staan.
Tot 16.00 uur kunnen de kinderen hun lied komen zingen. Op het einde van deze middag houden we de loterij. We hebben leuke prijsjes van de Plusmarkt, Bakkerij Hans Vermeer en Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel. Dat belooft een heel gezellige en feestelijke middag te worden. We hopen dat jullie allemaal komen!
Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel

driekoningen2017d

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier