top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Nieuwsbrief nr. 1, juni 2013

Hallo Bezoeker, 

Zondag 7 juli 2013
Heemkundige wandeling

Om 10.00 uur vertrekken we bij het Oudheidkundig Streekmuseum.
We wandelen het “Ommetje Oosterwijk” onder leiding van onze gids Henk Cornelissen. De wandeltocht is 6,6, kilometer lang en komt langs de bijenhal, de oude stuifwal, ’t Zand, museum “Van Oudsher”, de Mariakapel, de Barbarakapel en de oude leerlooierij aan de Goedentijd.
Dus trek zondag 7 juli a.s. je wandelschoenen aan en loop gezellig met ons mee!

barbarakapeloudbarbarakapelnieuw

 

 


 

 

Zondag 14 juli 2013:
Opening tentoonstelling “Afgestofte Heiligen…”

Op zondag 14 juli a.s. wordt in het Oudheidkundig Streekmuseum een expositie vol met heiligenbeelden en devotionalia geopend en ingewijd door ‘pastoor’ Ruud. De expositie toont een deel van de verzameling van ons heem lid Cees de Swart. Hij verzamelt al jaren allerlei religieuze voorwerpen en huisdevotie. stoffe02
Nu laat hij u meegenieten van een deel van zijn collectie. De expositie is te bezichtigen vanaf zondag 14 juli tot en met zondag 25 augustus 2013.
Het museum is hiervoor geopend op alle zondagen en alle donderdagen van 13.30 uur tot 16.30 uur.

 

Boek: “Bewonersgeschiedenis Terover te Alphen NB”
“Een overzicht van meer dan vijf eeuwen woningeigenaren”

geschreven door E.A.A.M. de Swart

Er zijn nog slechts enkele exemplaren verkrijgbaar van het boek van ons heem lid Eddy de Swart. Wees er dus snel bij, als u nog een exemplaar wilt bemachtigen. Als de boeken zijn uitverkocht, zullen er nieuwe exemplaren worden bijgedrukt. U kunt door middel van een intekenlijst in het museum een exemplaar van de nieuwe druk reserveren.

 

Boek: “Brabant – Hemel op Aarde”
“Kelten, Romeinen en Tempeliers in het Landschap”

geschreven door Jurre Yntema

 

“In het jaar 2013 zijn alle sporen van de Kelten in de Lage landen uitgewist. Nee, er zijn nog twee kleine nederzettingen, waar de sporen bewaard zijn gebleven: rond Alphen en Baarle kunnen we 4000 jaar terug in de tijd reizen en de sporen ontdekken. De Keltische monumenten bewaard door moedige monniken, de Tempeliers, de vrouwen van een stadstaat en de Prinsen van Oranje.
Keltische heuvels en ringforten, en de heilige geometrie in het stratenplan van de dorpen, verwijzend naar de zonsopgangen en ondergangen tijdens de verschillende seizoenen.
Alphen, het dorp van de midwinter en Baarle, het dorp van de Midzomerviering.Ontdek de overeenkomsten met Stonehenge en Woodhenge in Engeland (op dezelfde breedtegraad).
En beelden de heuvels op de Regte Hei een sterrenkaart uit?
Of een beeld van het zonnestelsel?”

Dit interessante boek is vanaf juli te koop in het Oudheidkundig Streekmuseum. boekbrabant

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing