top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Nieuwsbrief nr. 2, augustus 2013

Hallo Bezoeker,

 

Dinsdag 20 augustus 2013
Bernardus bedevaart

Onze Heemkundekring gaat dit jaar voor de 5e keer op pelgrimstocht naar Bernardus in Ulicoten. Ook de heemkundige kringen Amalia van Solms uit Baol, Ledevaert uit Chaam en een groep wandelaars uit Meerle gaan vanuit hun eigen dorp op bedevaart. Op de Maaykant in Ulicoten zullen ze elkaar begroeten en samen de laatste voetstappen naar de kerk zetten, waar ze verwelkomd gaan worden door hopelijk een groot aantal andere pelgrims.
Vanuit Alphen kun je op drie manieren op bedevaart:

  • Met de auto op eigen gelegenheid;
  • Met de fiets vertrekken we gezamenlijk om 18.00 uur op het Binckplein, bij de kerk.
  • De bedevaart te voet vertrekt om 16.30 uur, eveneens vanaf het Binckplein, onder begeleiding van ons Heemlid Henk Cornelissen. Het is een tocht van ongeveer 9 kilometer en we lopen onder etenstijd, dus zorg dat je een knapzak met boterhammen voor onderweg bij je hebt. Vergeet ook een flesje drinken niet.

Om 19.00 uur begint de eucharistieviering in de kerk, waarna een voettocht (bij mooi weer) naar de Bernarduskapel (ong. 2 km) waar de dienst wordt voortgezet. Na de dienst eerst een ‘bakkie koffie’ en daarna gaan we terug naar Alphen, te voet of met de fiets. De voetgangers zullen rond 23.00 uur weer in Alphen terug zijn. Wim Segers, heemlid en Scherpenheuvel-ganger, zal met zijn huifkar de voetgangers begeleiden.

Uiteraard mogen ook niet-leden van Carel de Roy mee op bedevaart.
bernarduskapel

                       

Nog tot zondag 25 augustus 2013:
Tentoonstelling “Afgestofte Heiligen…”

Een deel van de collectie heiligenbeelden en huisdevotie van verzamelaar en heemlid Cees de Swart is nu tentoongesteld in het Oudheidkundig Streekmuseum.
afgestoftHeeft u deze bijzondere expositie al bewonderd?
U heeft nog de kans tot zondag 25 augustus a.s., op alle zondagen en alle donderdagen van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Boek “Met ons gaat alles goed
“De Groote Oorlog in het klein”
Uitgegeven door Erfgoed Brabant

Nu bijna 100 jaar geleden brak de eerste wereldoorlog uit. België was in oorlog, Nederland bleef neutraal. Dit boek toont een compilatie van waargebeurde, persoonlijke verhalen, gebundeld in een bijzondere publicatie, waarin vele heemkundekringen aan beide zijden van de grens hun mooiste en boeiendste verhalen hebben te boek gesteld. U kunt nu voorintekenen voor dit boek via bijgaand intekenformulier. Voorintekenen kan tot en met 31 augustus 2013.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing
Bijlagen
intekenfolder_de_grooten_oorlog_n-brabant.pdf