top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013

Hallo Bezoeker,

 

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2013

Heemkundige Fietstocht

Zoals ieder jaar organiseert onze Heemkundekring tijdens de Open Monumentendagen een heemkundige fietstocht. Dit jaar gaat de tocht langs oude en verdwenen winkeltjes in Alphen en Riel. Zo’n 50 jaar geleden waren er veel kleine winkeltjes, die vaak door een echtpaar werd gerund. De man ging meestal eerst de bestellingen opnemen en bracht later op de dag de boodschappen aan huis. De vrouw paste op de winkel en maakte de bestellingen klaar. Ieder had een huishoudboekje waarin de bestelde boodschappen werden opgeschreven en eens per maand werd er contant afgerekend.

  brief3c                     

Vertrekpunt van deze 20 kilometer lange route is het Oudheidkundig Streekmuseum. Het museum is hiervoor zowel op zaterdag als op zondag geopend vanaf 11.00 uur. Deelname aan de fietsroute kost €3,00 voor leden en €4,00 voor niet-leden. U krijgt hiervoor een beschrijving van de route en van de plaatsen langs de route, waar voorheen winkeltjes te vinden waren. Ook ontvangt u een consumptiebon, die u halverwege de rit bij een boerenmuseum kunt inwisselen voor een kopje koffie of thee. Tevens is dit boerenmuseum in Riel te bezichtigen. Bij terugkomst in het Alphens Streekmuseum kunt u genieten van een diapresentatie met oude foto’s van verdwenen winkels. Voor velen een feest van herkenning. Ook hier kunt u koffie drinken, als u dat wilt. Het museum is op beide dagen open tot 17.00 uur. We hopen dat u allen met ons meefietst!

Zaterdag 14 september 2013

Presentatie Heemkalender 2014brief3b

De Heemkalender 2014 sluit helemaal aan op het thema van de heemkundige fietstocht. Deze kalender bevat foto’s van oude en verdwenen winkels in Alphen en Riel, met daarbij een foto van de huidige situatie.
Het eerste exemplaar van de Heemkalender 2014 wordt op zaterdag 14 september a.s. om 11.00 uur uitgereikt aan burgemeester Harrie Nuijten.
Dit vindt plaats in het Oudheidkundig Streekmuseum.
De Heemkalender 2014 is tijdens het Open Monumenten weekend, zaterdag 14 en zondag 15 september, tegen een gereduceerd bedrag van €3,00 verkrijgbaar in het museum. Na dit weekend wordt de kalender huis aan huis en bij enkele verkooppunten verkocht voor €4,00.

brief3

Boek “Bewonersgeschiedenis Terover te Alphen NB”

Dit boek van ons heemkunde lid Eddy de Swart is volledig uitverkocht!
Wanneer u toch nog graag een exemplaar van dit boek had willen hebben, dan kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de schrijver, via zijn e-mailadres: eaamdeswart@hotmail.com

 

 

 

 

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing