top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Nieuwsbrief nr. 4, oktober 2013

Hallo Bezoeker,

 

Zondag 20 oktober 2013

“Protte gij Alfs”

Terwijl ik deez schrèèf, koom ik net van de Boerenbruìloft op Boshoven. Wè was dè schòòn en wè hebbe we toch wir genote! Alfs proate, dè kunne we wel, mar Alfs schrèève, des een heel aander verhaol! Ik doe hier een poging, mar ’t stikt nog van de foute, denk. Wilde gij us uìtprobere hoe goed dè ge dè kunt, dan motte zondag 20 oktober zeker naor D’n Brouwer komen! De werkgroep “Protte gij Alfs” heej een echt Alfs dicteej in elkaor gezet. Mar nie alleen dè; de middag wordt ok nog aongekleed meej liedjes, vurdrachtjes, n’ kwis, van alles wè. En alles op z’n Alfs natuurlijk! Dè belooft wir een heel gezellige dag te worre, vol leut en vermaok. Dè wilde gij nie misse! Dus we zien oe komende zondag de 20e oktober om 11.00 uur bij d’n Brouwer. Tot dan
leesplankske

 

Verkoop Heemkalender 2014

U heeft zich misschien al afgevraagd: ”Wanneer start de verkoop van de Heemkalender nu toch?” Wel, het volgende heeft zich afgespeeld:
De kalender is in het weekend van 14 en 15 september gepresenteerd. Na dit weekend hebben we de kalender nog eens goed beoordeeld, en we hebben geconstateerd dat de kwaliteit van meerdere foto’s onvoldoende was.
In overleg met Drukkerij de Jong is de Heemkalender 2014 opnieuw gedrukt.
We hebben nu een kalender van goede kwaliteit, zonder extra kosten voor onze Heemkundekring, met dank aan Drukkerij De Jong.
De verkoop van de kalender kan nu eindelijk van start gaan. De eerste exemplaren zijn nu al verkrijgbaar in het Oudheidkundig Streekmuseum, in Riel bij kantoorboekhandel “Primera” in de vestiging van de Boerenschuur, en zondag 20 okotber bij “Protte gij Alfs”. Vanaf eind oktober kunt u de verkopers langs de deur verwachten, en vanaf dan kunt u ook een exemplaar aanschaffen bij Bakkerij Hans Vermeer in Alphen.

Heeft u in het weekend van 14 en 15 september al een exemplaar gekocht of gekregen, dan kunt u deze gratis omruilen voor een exemplaar van betere kwaliteit. Dit omruilen kan alleen in het museum of bij “Protte gij Alfs”.

brief3b

 

Schrijvers gezocht voor “De Runstoof”

 

Voor ons driemaandelijks tijdschrift “De Runstoof” zijn wij op zoek naar nieuwe auteurs. Lijkt het u leuk om maximaal 4 keer per jaar een stukje te schrijven voor de Heemkundekring? Een mooi verhaal uit eigen herinnering of opgetekend uit de herinnering van anderen? Of misschien bent u wel meer iemand die zich wil verdiepen in een bepaald facet van het verleden en daar iets over wil schrijven…… Onderwerpen van uiteenlopende aard kunnen worden aangesneden.
Het is maar net waar u belangstelling voor heeft.
Wanneer u interesse heeft, neem dan alstublieft contact op met een van de bestuursleden of iemand van de werkgroep “De Runstoof”.
Zou u best iets willen schrijven, maar u weet niet waarover? Wij hebben inspiratie genoeg en we helpen u graag.

 boeken4

 

 

 

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing