top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Nieuwsbrief nr. 6, januari 2014

Hallo Bezoeker,


Heemkundekring "Carel de Roy" wenst u een heel

gelukkig en gezond 2014

 vrij-dag


Zondag 5 januari 2014
Nieuwjaarsbijeenkomst

Alle leden van "Carel de Roy" zijn van harte uitgenodigd om samen met ons te toosten op het nieuwe jaar. We zijn daarvoor vanaf 12.00 uur aanwezig in het Oudheidkundig Streekmuseum. Een hapje, een drankje, wat gezelligheid en goeie buurt.... De kerstgroepen uit Noord, Midden en Zuid-Amerika zijn deze zondag voor het laatst te bewonderen. Beslist de moeite waard om nog even langs te komen in het museum. 

 

Maandag 6 januari 2014
Driekoningenzingen

Sinds 2012 kent Nederland de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dit is een lijst waarop erkende, waardevol geachte Nederlandse tradities staan. In het najaar van 2012 zijn de eerste Nederlandse tradities op deze lijst geplaatst. Een van de eerste was het Driekoningenzingen in Midden-Brabant. Voor het behoud van deze middeleeuwse traditie is dit een zeer belangrijke ontwikkeling. Het is de eerste traditie in Midden-Brabant op deze lijst.

driekoningen2014

Vandaar dat de Heemkundekring van Alphen en Riel alle koningen de ruimte wil geven om hun lied ten gehore te brengen. Het Oudheidkundig Streekmuseum is speciaal hiervoor geopend op maandag 6 januari van 16.30 uur tot 18.30 uur.

Een traktatie zal daarbij niet ontbreken.

driekoningen2014b

 
 Maandag 20 januari 2014
Algemene ledenvergadering

De officiële uitnodiging en agenda wordt binnenkort verstuurd naar onze leden.
Maar u kunt plaats en tijd alvast noteren in uw agenda: om 20.00 uur bij Zaal "Den Brouwer". Ook willen we alvast vermelden dat we op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden. Heeft u interesse of een vraag hierover, neemt u dan alvast contact met ons op. Na de jaarvergadering zal onze Jan van Eijck een boeiende lezing houden over de volkstelling van Alphen en Riel in 1869.

We hopen dat we u deze avond mogen verwelkomen.  

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing