top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Nieuwsbrief nr. 7, februari 2014

Hallo Bezoeker,

 

Zondag 9 februari 2014
Opening expositie 55 jaar Struivenbakkers

In februari is ons Oudheidkundig Streekmuseum tijdelijk ingericht als carnavalsmuseum. Een foto-expositie van 55 jaar openbare carnaval in Alphen, aangekleed met emblemen, steken en andere carnavaleske attributen.
Zondag 9 februari a.s. komt prins Bart den Twidde samen met zijn hofdames naar het museum. Hij zal om 13.30 uur deze tentoonstelling officieel openen.
De expositie is verder te bewonderen op zondag 16 en 23 februari en op donderdag 13, 20 en 27 februari, telkens van 13.30 uur tot 16.30 uur. 
carnaval01

 

Maandag 17 februari 2014
Nostalgische filmavond

Geheel aansluitend op de expositie in het museum, tonen we tijdens deze filmavond beelden van 55 jaar openbare carnaval in Alphen. De oudste filmbeelden zijn van 1969! Dat zijn beelden van de optocht, gefilmd door Albert Backx; heel mooi om terug te zien. Verder komen allerlei facetten van het carnavalsgebeuren voorbij; het bouwen van een wagen, opstellen in de Schellestraat, de optocht, het gezinsbal, het semmelen. Grote kans dat je jezelf terug ziet op een van die beelden. De filmavond start om 20.00 uur in Zaal den Brouwer. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Je bent van harte uitgenodigd. Voor leden van de Heemkundekring is deze avond gratis, niet-leden betalen 2 euro. 
carnaval02

 

Inloopspreekuur
Genealogie

De werkgroep "Genealogie" houdt sinds dit jaar een inloopspreekuur in ons Oudheidkundig Streekmuseum. Bent u benieuwd naar uw voorouders of overweegt u met stamboomonderzoek te beginnen, dan kunt u tijdens dit inloopspreekuur bij ons terecht voor vragen en advies. Gevorderde stamboomonderzoekers kunnen er terecht om informatie uit te wisselen en ontwikkelingen op het gebied van genealogie te bespreken. Of gewoon om mensen te ontmoeten met dezelfde interessante hobby. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Het inloopspreekuur wordt gehouden op iedere eerste en derde dinsdag van de maand, van 19.30 uur tot 21.00 uur. De eerste dinsdag van maart (4 maart) is er geen inloopspreekuur i.v.m. carnaval. U kunt in februari nog terecht op dinsdag 18 februari en in maart op dinsdag 18 maart. Tot dan!
stamboom

 

Zondag 9 maart 2014
Brabantse muziekmiddag

Een uniek optreden in Alphen! De Berlicumse Cor Swanenberg is een geweldige vertolker van het Brabantse levenslied. Met zijn muziek en boeken weet hij menigeen te boeien. Hij heeft dan ook al verschillende cultuurprijzen op zijn naam en is regelmatig te zien in kleine en grote theaters in Brabant.
Zondag 9 maart a.s. verzorgt hij een optreden in Alphen, samen met zijn vaste begeleider, de accordeonist Henk Verhagen. Deze buitenkans mag u niet missen. Het optreden begint om 14.00 uur in CC Den Heuvel en is gratis voor leden van onze Heemkundekring. Niet-leden betalen 5 euro entree. Komt allen!
corswanenburgKlik op de foto voor een voorproefje van het optreden van Cor Swanenberg en Henk Verhagen

 

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing