top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

 opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

 

Zondag 23 november 2014
Laatste dag
Expositie "Alphen 70 jaar bevrijd"

Heeft u deze bijzondere expositie al gezien? Dan nodigen wij u van harte uit om a.s. zondag te komen kijken. Het is een echte aanrader. De expositie is zondag 23 november a.s. voor het laatst te bezichtigen van 13.30 uur tot 16.30 uur.

bonnen

Heemkalender 2015

Ook de Heemkalender van 2015 staat in het teken van oorlog, herdenking en bevrijding. In verschillende wijken zijn de verkopers al aan de deur geweest. Maar niet in alle straten komen nog verkopers aan de deur. Woont u op de Boslust, Terover, Hondseind, 't Sas, Chaamseweg, Zandstraat, Poolse straat, in de Molenwijk of woont u in Riel? Dan komt er GEEN verkoper bij u aan de deur!
Wilt u graag een Heemkalender van 2015, dan is deze verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:
Kantoorboekhandel Primera in de Boerenschuur in Riel;
Bakkerij Hans Vermeer in Alphen;
Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen.
Een kleine kalender kost € 3,=, een grote € 4,= en een grote en kleine samen voor € 6,=. Misschien een leuk sinterklaas- of kerstcadeautje?

kalender2015

Maandag 24 november 2014
Lezing "Zichtbare voorouders.
Begravingen onder heuvels vanaf de Neanderthalers
tot in de vroege Middeleeuwen",
door Johan Hendriks

Tijdens onze Heemkundige wandeling op Landgoed "De Hoevens" gaf Johan Hendriks al een voorproefje van deze zeer interessante uiteenzetting over begraven in vroeger tijden. In de omgeving van Alphen zijn verschillende grafheuvels teruggevonden. Sommige daarvan zijn heel bekend bij ons, anderen nog ongekend...Deskundige Johan Hendriks vertelt u er graag meer over.
De lezing wordt a.s. maandag 24 november gehouden om 20.00 uur bij zaal "Den Brouwer" in Alphen.

graven2014

Zaterdag 29 november 2014
Film "Vrij gevochten"

Deze documentaire film over de Tweede Wereldoorlog is gemaakt door Kees Wouters, in opdracht van Stadsarchief Breda. Negen boeren vertellen over de Duitse bezetting van hun dorpen en de daaropvolgende bevrijding door Poolse troepen. Drie van de negen boeren zijn afkomstig uit Alphen: Toon Meeuwsen, Geraar Hendrickx en Leo van Hees. Boerderijen werden in brand geschoten, vee kwam om in de vlammen en zelfs na de bevrijding toen alles voorbij leek, bleef de dreiging van dood en vernietiging bestaan. Historicus prof. dr. Wim Klinkert gaat in op de militaire achtergronden. De film schetst een tot nu toe onbekend beeld van de oorlog. De film is te zien op zaterdag 29 november a.s. om 14.00 uur in Cultureel Centrum "De Heuvel" in Alphen. De entreeprijs is 5 euro, inclusief consumptie.

bevrijdingalphen

In Brabant
Tijdschrift voor Brabants Heem en Erfgoed

Graag willen wij u attenderen op het tijdschrift "In Brabant", een uitgave van Brabants Heem en Erfgoed Brabant. Leden van Heemkundekring "Carel de Roy" betalen voor een jaargang van 4 nummers slechts 20 euro. Bovendien ontvangt u als welkomstgeschenk de DVD van de nieuwe TV-serie van Omroep Brabant "De Canon van Lammers". Zie bijgevoegde flyer voor meer informatie.

inbrabant

Zondag 7 december 2014
Opening 5e kerstgroepen tentoonstelling

De tentoonstelling heeft de toepasselijke naam "Uitgestald....." gekregen en is samengesteld uit de collectie van Jan van Hulst. "Dit wordt echt de mooiste kerststallen tentoonstelling tot nu toe", aldus onze voorzitter Toon Timmermans.
Tijdens de opening op zondag 7 december brengt Marlies Versendaal uit Baarle-Nassau u alvast in kerstsfeer door haar prachtige gezang. De kerstgroepen tentoonstelling is tot en met zondag 4 januari 2015 te bewonderen. Elke dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur, elke donderdag van 13.30 uur tot 16.30 uur, elke zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur en op 1e en 2e kerstdag van 12.00 uur tot 16.30 uur is het museum hiervoor geopend. Beslist de moeite waard!

kerst2014

Jaarvergadering en bestuur

Noteer alvast in uw agenda: maandag 23 februari 2015 jaarvergadering. We hebben dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden om ons team te versterken. Heeft u interesse, neem dan a.u.b. contact met ons op.

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing
Bijlagen
in_brabant_dvd-actie.pdf