top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 14, februari 2015

Maandag 23 februari 2015
Algemene ledenvergadering

en

lezing Jan van Eijck
Wie groeven hier tussen 1792 en 1972? 
Over (amateur-)archeologen in Alphen en Riel

Het bestuur van heemkundekring ‘Carel de Roy’, Alphen en Riel nodigt u uit voor de algemene ledenvergadering. De jaarvergadering begint om 19.30 uur. Let op, dit keer wordt de vergadering gehouden bij zaal "Welkom", Stationstraat 57 in Alphen. Alle leden hebben inmiddels de agenda ontvangen.
Na de vergadering is er een pauze met een drankje en een hapje; daarna begint Jan van Eijck aan zijn verhaal over de amateurarcheologen. Het belooft weer een interessante, herkenbare, en humoristische uiteenzetting te worden. 
binckontdekt

uit: W.J.C. Binck ‘Omzwervingen in de Alphensche Praehistorie’, 1945.

 

Zondag 8 maart 2015

Lezing "zichtbare voorouders" door Drs. Johan Hendriks

Deze lezing wordt georganiseerd door Natuurbegraafplaats De Hoevens en vindt plaats in ontvangstruimte "De Eik" op de natuurbegraafplaats. Heeft u de lezing en rondleiding van Johan Hendriks, conservator van het Streekmuseum, in het najaar van 2014 gemist? Dan is hier uw herkansing. Programma:

10.45 uur Ontvangst met koffie/thee en landgoedlekkernij in "De Eik"
11.15 uur Lezing Drs. Johan Hendriks
12.00 uur Rondleiding over de natuurbegraafplaats
13.00 uur Einde programma
De kosten voor deze lezing € 5,-p.p.

Aanmelden kan tot 1 maart 2015 via email communicatie@dehoevens.nl

hoevens3

Zondag 15 maart 2015

Muziekmiddag

Vanaf 14.00 uur treedt Volksmuziekgroep De Glacis voor ons op in CC Den Heuvel in Alphen. Deze muziekgroep staat voor kunst met een kleine k en Gezelligheid met een grote G. Alle ingrediënten voor een ouderwets gezellige muziekmiddag zijn aanwezig. We hopen dan ook dat we u allen mogen verwelkomen. Het optreden is gratis voor onze leden, niet-leden betalen 5,00 euro per persoon.

declacis

 

Zaterdag 30 mei 2015

Vrijwilligersdag

Onze vrijwilligers met hun eventuele partners nodigen wij dit jaar weer uit voor de jaarlijkse vrijwilligersdag. Deze dag zal dit jaar plaatsvinden op 30 mei 2015. Zeer waarschijnlijk bezoeken we weer een museum met daarna een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Een persoonlijke uitnodiging krijgt u nog, maar houdt alvast deze datum vrij in uw agenda.

 

Oudheidkundig Streekmuseum

Het Oudheidkundig Streekmuseum is inmiddels gesloten voor het publiek. Binnen zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de compleet nieuwe inrichting. Op dit moment wordt de voorzaal in alle zorgvuldigheid leeggeruimd. De voorwerpen worden opgeslagen in de achterzaal. We willen tevens van de gelegenheid gebruik maken om alles weer eens goed in de verf te zetten. Dat kunnen we niet alleen. Heeft u in maart nog een middag of avond vrij om ons te helpen met schilderwerkzaamheden? Geef dit dan door aan een van de bestuursleden. We horen het graag. Samen maken we een Alphens museum om trots op te zijn!

binck

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing