top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 15, juli 2015

Maandag 6 juli 2015

Heemkundige wandeling

Heemkundekring 'Carel de Roy' organiseert samen met de KBO een heemkundige wandeling op maandagavond 6 juli 2015. We verzamelen om 18.00 uur bij minicamping De Klaverweide, Looneind 2A in Alphen. Van daar uit vertrekt de wandeling richting 'De Kiek'. Onderweg vertellen Johan Hendriks en Kees van Gorp u een en ander over de geschiedenis van dit gebied. We passeren een grafheuvel, die in 1953 door pastoor Willem Binck is ontdekt en opgegraven, en een zeer recent ontdekte grafheuvel. Kees van Gorp vertelt u een en ander over dit gebied in oorlogstijd (WOII) en ontstaan van het militaire terrein. We passeren onder meer een wal die door de Duitsers werd gebruikt voor het plaatsen van de houten vliegtuigen. De heemkundige wandeling eindigt bij de Bunker. bunkerWe hebben dan ongeveer 5 kilometer gelopen. Een huifkar brengt u vervolgens weer terug naar de minicamping op het Looneind, waar de koffie voor u klaar staat. We verwachten hier rond 20.00 uur terug te zijn. De wandeling is gratis en iedereen is van harte welkom om met ons mee te lopen. Een groot gedeelte van de route gaat over smalle bospaden. De route is daarom helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn of kinderen in wandelwagens. We hopen jullie allemaal te zien bij de wandeling. 

 

Donderdag 20 augustus 2015

Bernardusbedevaart

 

Donderdag 20 augustus 2015 is het weer zover; dan gaan we voor de 7e keer op bedevaart naar de Heilige Bernardus in Ulicoten.

Ook vanuit Baarle-Nassau, Chaam en Meerle vertrekken pelgrims naar Ulicoten. Op de Maaykant in Ulicoten komen de wandelaars uit de verschillende dorpen samen om gezamenlijk het laatste stuk naar de kerk af te leggen.

Vanuit Alphen kun je op 3 verschillende manieren aan deze pelgrimstocht deelnemen:

  • Te voet; vertrek om 16.30 uur in Alphen bij de kerk, aan de kant van het Binckplein. De voetgangers lopen onder leiding van Henk Cornelissen over het oude pelgrimspad naar Ulicoten. Een wandeling van ongeveer 9 kilometer. We lopen onder etenstijd, dus zorg dat je een knapzak met eten en drinken voor onderweg bij je hebt.
  • Met de fiets; om 18.00 uur gezamenlijk vertrek in Alphen bij de kerk aan het Binckplein. Een fietstocht van ongeveer 12 kilometer.
  • Met de auto; op eigen gelegenheid kun je het beste rond 18.30 uur vertrekken.

Het is de bedoeling dat de bedevaarders met auto of fiets de voetpelgrims bij de kerk van Ulicoten verwelkomen. Om 19.00 uur begint daar de eucharistievering. Bij goed weer volgt hierna een voettocht van ongeveer 2 kilometer naar de Bernarduskapel. Na de dienst en een bakje koffie keert iedereen weer huiswaarts, te voet, met de fiets of de auto. De voetgangers zijn rond 23.00 uur weer terug in Alphen.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom om met ons mee op bedevaart te gaan. 

bernardus1kapel

 

 

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing