top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

 

In deze nieuwsbrief:

  • Maandag 21 december 'Het verhaal van Driekoningen en 'Terpander'
  • Heemkalender 2016 nu te koop
  • Zondag 3 januari Nieuwjaarsreceptie
  • Woensdag 6 januari Driekoningen middag
 
 
kerst2015nw
 
 
Maandag 21 december 2015
'Het verhaal van Driekoningen' en 'Terpander'
 
Op maandag 21 december 2015 geeft Paul Spapens een lezing in Alphen over 'Drie koningen'. Aansluitend zal kamerkoor 'Terpander' uit Baarle-Nassau hun kerstrepertoire ten gehore brengen. Deze prachtige gelegenheid om alvast in kerstsfeer te komen, vindt plaats op maandag 21 december om 20.00 uur bij Café Zaal Welkom, Stationstraat 57 in Alphen.
 
Heemkalender 2016 nu te koop
 
Het Alphens streekmuseum is tijdelijk geopend voor de kerstgroepententoonstelling. Elke zondag en ook eerste en tweede kerstdag kunt u hier de prachtige kerstgroepen van pastoor Ruud Verheggen uit Limburg bewonderen. Na 3 januari 2016 sluit het museum weer tijdelijk haar deuren. Dan gaan we het museum compleet opnieuw inrichten. In het voorjaar van 2016 gaan de deuren weer open voor de prachtige expositie 'Het verhaal van Alphen'. Wilt u alvast een voorproefje van dit verhaal? Dat kan door het kopen van onze Heemkalender 2016. Hierin vindt u een globale inkijk in het verhaal over Alphen. Een prachtige kalender, waarmee u ook nog eens het Oudheidkundig Streekmuseum van Alphen steunt. De kalender is nu te koop bij Bakkerij Hans Vermeer in Alphen, Primera De Boerenschuur in Riel en natuurlijk in het museum. Ook kunt u de komende dagen in diverse wijken van Alphen een verkoper aan de deur verwachten.
 
Zondag 3 januari 2016
Nieuwjaarsreceptie
 
Graag verwelkomen wij alle leden van de Heemkundekring op onze nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een hapje en een drankje brengen wij een toost uit op het nieuwe jaar. We zien u graag op zondag 3 januari rond de klok van 12.00 uur in het Oudheidkundig Streekmuseum.
 
Woensdag 6 januari 2016
Driekoningen middag
 
Op 6 januari organiseren wij van 14.00 uur tot 16.00 uur een Driekoningen middag in het Grand café van woonzorgcentrum De Hoogt, Willibrordstraat 1 in Alphen. We zetten een leuk programma in elkaar en maken er een heel gezellige middag van voor jong en oud. Ondertussen kan ons programma onderbroken worden door de komst van een Driekoningen groepje dat voor ons komt zingen. Zij worden hiervoor natuurlijk door ons beloond met een leuk cadeautje en iets lekkers. We hopen echt van harte dat er heel veel Driekoningen groepjes komen zingen, dat zou echt fantastisch zijn! Komt u ook kijken? Het begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. Tot dan!


 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing