top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

 

In deze nieuwsbrief:
  - Maandag 29 februari Algemene ledenvergadering
  - Zondag 13 maart Brabantse middag met Rien Vermaire
  - Rabobank Clubkascampagne
  - Vrijwilligers gezocht
 

Maandag 29 februari 2016

Algemene ledenvergadering

 
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, wordt de ledenvergadering gehouden in de zaal van restaurant De Belhamel in Alphen (achterom).

belhamelDe zaal van De Belhamel is achteromvia de
Van Leuvenlaan
te bereiken. U loopt achter ‘Joost zijn Pieckhuis’ om, langs het Pieck-kippenhok en de hoge schutting van het schoolplein.

Na de ledenvergadering geven we het woord aan onze Jan van Eijck.
Jan heeft weer een prachtige presentatie voorbereid met de titel

‘Riel in een notendop’.
Zoals we van Jan gewend zijn, zal hij ook dit keer weer kostelijk vertellen hoe Riel is geworden tot wat het nu is. Een mooie voordracht die je niet wilt missen.
 
We hopen dat u allen aanwezig bent.
Graag tot ziens op maandag 29 februari a.s. om 19.30 uur.
 
Zondag 13 maart 2016
Rien Vermaire
‘Ouwer worren… Ge moetter mee laachen’
 rien1
Artiest, tonprater en verteller Rien Vemaire uit Hilvarenbeek brengt de tijd van vroeger tot leven met zijn nostalgische verhalen in het Brabants dialect. Mogelijk heeft u Rein Vermaire al eerder zien optreden met de voordracht ‘Ouwe Vèrrekes’. Sinds kort speelt hij zijn geheel nieuwe voorstelling ‘Ouwer worren…Ge moetter mee laachen’.rien2
“Als ‘nieuwerwetse’ ouderen komen wij uit een tèèd van de plonsplee, de eerste zwart-wit televisie, de eerste bakelieten telefoon, de eerste dansles, de eerste snorfiets en voor het eerst gemengd zwemmen. De jeugd van nu is voor ons niet meer te volgen met internet, computers, mobieltjes en high tech televisie. Wij komen onze tijd door met jeu de boules, bridgen, tennissen en tochtjes op de e-bike. We vergeten namen en moeten aan een hoorapparaatje. Kortom ons hele leven en doen en laten passeert de revue. Ge lacht oe soms rot. Of… da zoude beter mar kunnen doen!” aldus Rien Vermaire.
rien3De voordracht van Rien Vermaire vindt plaats op zondag 13 maart a.s. om 14.00 uur in de zaal van restaurant De Belhamel in Alphen. Wij willen u vragen de zaal achterom te betreden. Via de Van Leuvenlaan loopt u achter ‘Joost zijn Pieckhuis’ om naar de ingang van de zaal. Gelieve niet via het restaurant te gaan.
 rien4
Deze voorstelling is voor leden van Heemkundekring ‘Carel de Roy’ geheel gratis. Niet-leden zijn uiteraard ook van harte welkom. Zij betalen €5,00 entree. Dat wordt een middagje lachen, gieren, brullen.
rien5
 
Rabobank Clubkascampagne

RABOBANK de Zuidelijke Baronie heeft een groot bedrag opzij gelegd om verenigingen extra te steunen. Niet minder dan € 75.000,-.
Bent u lid van de Rabobank, dan krijgt u begin april 2016 vijf stemmen om onder de verenigingen te verdelen. Maximaal twee stemmen per club!
raboAls u wel bankiert bij de Rabobank, maar nog geen lid bent van de Rabobank, dan kunt u daar gratis en zonder verdere verplichtingen lid worden. Heemkundekring ‘Carel de Roy’ Alphen en Riel en het Oudheidkundig Streekmuseum zijn voor de clubkascampagne ieder afzonderlijk als club aangemeld bij de Rabobank. Krijgen de heemkundekring en het streekmuseum dit jaar ieder afzonderlijk uw twee stemmen, in totaal dus 4 stemmen? Met uw hulp kunnen wij nog meer leuke activiteiten organiseren en het museum nog aantrekkelijker maken. Bij voorbaat dank dat u op ons wilt stemmen.
 
Vrijwilligers gezocht

U bent als nieuwsbrieflezer van de Heemkundekring ‘Carel de Roy’ zeer waarschijnlijk geïnteresseerd in de geschiedenis van uw eigen dorp. Wilt u zich hier nog een beetje meer in verdiepen en meer te weten komen? Meld u dan als vrijwilliger bij de Heemkundekring! Er zijn tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  - Helpen bij de totstandkoming van ‘De Runstoof’
  - Helpen bij het organiseren van leuke activiteiten
  - Helpen bij de totstandkoming van de Heemkalender
  - Suppoost of gids in het geheel vernieuwde museum
 
Wilt u ons komen helpen, meldt u dan bij een van de bestuursleden,
of via info@heemkundecarelderoy.nl.
 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing