top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

 

Nieuwsbrief nr. 21, september 2016


Zaterdag 10 en zondag 11 september 2016

 Open monumentenweekend

Dit weekend is het open monumentenweekend. Speciaal voor deze gelegenheid zet het pas vernieuwde Oudheidkundig Streekmuseum van Alphen haar deuren open. Het Streekmuseum is op zaterdag 10 en op zondag 11 september 2016 van 13.30 tot 16.30 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Het boek Het Verhaal van Alphen is alleen in het museum verkrijgbaar voor slecht €15,=.

 

verhaalvanalphen


Zondag 11 september 2016

Opening voor leden Heemkundekring

Op zondag 11 september a.s. zijn de leden van Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel in het bijzonder uitgenodigd. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij het vernieuwde museum bekijken.
Zondag tussen 13.30 uur en 14.30 uur zijn Johan Hendriks en Jan van Eijck, schrijvers van het boek Het Verhaal van Alphen, aanwezig om uw gekochte exemplaar te signeren. Rond de klok van 15.00 uur zal de Heemkundekring een cadeau aanbieden aan het Streekmuseum. We zien u allen graag op zaterdag 10 of zondag 11 september a.s. tussen 13.30 uur en 16.30 uur.

 

museum
Terugblik zondag 4 september 2016

Officiële opening 

Zondag 4 september jl. vond de officiële opening van het Alphense museum voor genodigden plaats. Toon Timmermans hield een openingswoord, waarin hij iedereen bedankte die heeft bijgedragen aan de verbouwing en herinrichting van de archeologische voorzaal. Johan Hendriks, archeoloog en conservator, maakte ons aan de hand van enkele voorbeelden duidelijk, dat het dorp Alphen uniek is op archeologisch gebied. Julia Ermens overhandigde het eerste exemplaar van het boek Het Verhaal van Alphen aan de burgemeester Joerie Minses. Na een korte intermezzo door de Elckerlyc speellieden, was het woord aan de burgemeester zelf. Hij overhandigde namens de gemeente een prachtig schilderij met een afbeelding van een Tempelier bij Hof ter Brake. Daarna ging hij samen met wethouder Corry Janssen over tot de openingshandeling. De gasten spraken allen zeer lovend over de nieuwe inrichting van het Oudheidkundig Streekmuseum. Het Verhaal van Alphen is prachtig tentoongesteld met kleuraanduidingen, mooie illustraties, kort en bondige teksten en tekeningen die tot de verbeelding spreken. We danken hartelijk Bakker Hans Vermeer voor de heerlijke petit fours, De Groene Driehoek voor de tent en aankleding van het geheel en Bij Wijze van Spijzen voor het verzorgen van de hapjes en drankjes.

 

openingmus

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing