top
logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 24, februari 2017

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • Presentatie Werkgroep Genealogie op dinsdag 21 maart;
  • Steun de Heemkundekring en het Streekmuseum
    via de Rabobank Clubkas campagne.


Dinsdag 21 maart 2017
Presentatie Genealogie

Op dinsdag 21 maart houdt de werkgroep Genealogie een bijzonder Stamboomcafé, en wel om 19.30 uur in de zaal van restaurant De Belhamel in Alphen. Ingang zaal achterom via de Van Leuvenlaan.

Deze avond is gratis voor de leden van de Heemkundekring, inclusief koffie of thee bij aanvang. Niet-leden betalen 2,00 euro entree inclusief koffie of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

De avond begint met een algemene presentatie over stamboomonderzoek. Hoe pak je dit aan? Waar begin je? Waar moet je zoeken?

Na de pauze neemt de werkgroep de levensloop van enkele bekende personen uit Alphen en Riel onder de loep, aan de hand van documenten als bevolkingsregister, trouwaktes en bidprentjes.
Ook wordt er desgewenst naar de stamboom van de aanwezige personen gekeken. Daarom wil de werkgroep graag van te voren weten wie deze avond aanwezig zullen zijn. U kunt zich vóór 1 maart a.s. aanmelden voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan via info@heemkundecarelderoy.nl of bij onze secretaris Ton Berben, Baarleseweg 15 in Alphen.

genealogieVermeld bij uw aanmelding de voorletters, achternaam en geboortedatum van iedere persoon. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Het belooft een zeer leerzame en verrassende avond te worden!


Rabobank Clubkas Campagne

De ClubKas Campagne van de Rabobank De zuidelijke Baronie komt er weer aan. Ook Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel en Stichting Streekmuseum Alphen hebben zich weer aangemeld voor deze campagne, bedoeld om verenigingen te sponsoren. De leden van de Rabobank mogen in totaal 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen.
De beschikbare € 225.000 wordt over de verenigingen verdeeld naar gelang het aantal stemmen. Wilt U ook stemmen, dan moet u vóór 1 maart a.s. lid worden van de Rabobank DZB.

Ben je al lid van de Rabobank DZB, dan krijg je automatisch per post een stembrief thuis. Ben je wel klant, maar nog geen lid van de Rabobank DZB, meld je dan nog aan vóór 1 maart 2017 als lid. Via de website van de Rabobank kun je heel gemakkelijk het lidmaatschap aanvragen: www.rabobank.nl/particulieren/leden of telefonisch via 013-5074000. Dit lidmaatschap is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het is opzegbaar wanneer gewenst. Indien je niet weet of je lid bent, dan kun je dat inzien via internetbankieren of telefonisch navragen: 013-5074000.

Vanaf 6 t/m 18 april 2017 kan er gestemd worden. Iedere stemcode heeft 5 stemmen, waarvan er maximaal 2 aan de Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel gegeven kunnen worden en ook maximaal 2 aan de Stichting Streekmuseum Alphen. Meer informatie en veel gestelde vragen vind je terug op de website van de Rabobank ClubKas Campagne: www.rabo.nl/dzb/rcc2017.

Steun de heemkundekring en het museum, en breng uw stemmen uit voor een mooi sponsorbedrag van de Rabobank DZB.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun.

 rabo2

 

 
---
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing