top
logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 25, april 2017


In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • Zaterdag 29 april Romeinse spelletjesmiddag
  • Zondag 7 mei Fietstocht ‘Op zoek naar de Romeinen’
  • Zondag 7 mei Archeologische studiedag NBAG
  • Donderdag 3 en vrijdag 4 augustus Brabantse Heemdagen

romeinen2In het kader van de Romeinenweek organiseert de werkgroep Archeologie een tweetal activiteiten; een Romeinse spelletjesmiddag op zaterdag 29 april a.s. en een Romeinse fietstocht op zondag 7 mei a.s.

Zaterdag 29 april 2017
Romeinse spelletjes middag

De Romeinen waren niet alleen dol op wagenrennen en gladiatorenspelen, ook bordspelen waren populair. Loop binnen bij het Oudheidkundig Streekmuseum en speel zelf ook eens zo’n eeuwenoud spel. U bent van harte welkom tussen 13.30 uur en 15.30 uur; de toegang is gratis.

Zondag 7 mei 2017
Fietstocht ‘Op zoek naar de Romeinen’

De Romeinen zijn ook in Alphen geweest. Maar waar? En wat is daar nog van te zien? En zijn er nog meer sporen te zien uit het verre verleden? We gaan per fiets op verkenning in de mooie omgeving van Alphen. De excursie begint om 13.00 uur in het Oudheidkundig Streekmuseum met een introductie bij de Romeinse vondsten in de vitrine. Vervolgens fietsen we zo’n tien kilometer, waarvan de helft over onverharde wegen voert. Rond 16.30 uur komen we aan op minicamping De Klaverweide aan het Looneind, waar we de excursie afsluiten met een Romeins hapje en drankje. Voor deze fietstocht kunt u zich tot vrijdag 5 mei a.s. aanmelden via info@streekmuseumalphen.nl of bel 06-53755033. Kosten: 5 euro.

Zondag 7 mei 2017
Archeologische studiedag NBAG

Het Noord-Brabants Archeologisch Genootschap (NBAG) organiseert op zondag 7 mei a.s. een studiedag in het Cultureel Centrum Den Heuvel in Alphen, onder de titel ‘Westelijk Noord-Brabant in het Malta-tijdperk; Nieuwe synthese over de bewoningsgeschiedenis van het westelijk deel van Noord-Brabant’. Deze studiedag begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. De kosten bedragen €25,- per persoon, te betalen in de zaal. Bij deze prijs is koffie, thee en de lunch (soep en broodjes) inbegrepen. In verband met de lunch is het noodzakelijk dat u zich uiterlijk 1 mei 2017 aanmeld. Het volledige programma is te vinden op de website van het NBAG www.nbag.nl. U kunt uw aanmelding e-mailen naar: nbgarcheologie@gmail.com.

romeinen1

Donderdag 3 en vrijdag 4 augustus 2017
Brabantse Heemdagen

Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de 69ste editie van de Brabantse Heemdagen. Deze vinden dit jaar plaats op donderdag 3 en vrijdag 4 augustus 2017 in Cranendonck: Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk in het uiterste zuidoosten van onze provincie. Om organisatorische redenen kunnen maximaal 100 mensen deelnemen. Heeft u interesse dan kunt u zich tot 31 mei a.s. inschrijven. Meer informatie over de Brabantse Heemdagen vindt u op de website van het Brabants Heem www.brabantsheem.nl/tag/heemdagen.

Geen belangstelling meer

 

 

 

Powered by AcyMailing