top
logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 26, juni 2017

Zaterdag 17 juni 2017
Uitstapje Boerenbondmuseum Gemert

Het programma voor deze dag is als volgt:
• 9.30 uur: vertrek vanaf zorgcomplex “De Hoogt”.
• Bij aankomst staan koffie en gebak voor ons klaar.
• Rondleiding door het Boerenbondmuseum o.l.v. een gids.
• Lunchpauze met geheel verzorgde koffietafel.
• Na het eten staat de bus klaar om o.l.v. een gids een rondrit te maken door de zeven kerkdorpen van Gemert.
• Als afsluiting wordt u in Gemert nog een consumptie aangeboden.

boerenbondmuseumHierna gaan we weer huiswaarts. Voor liefhebbers is de mogelijkheid aanwezig om, voor eigen rekening, nog een afsluitend buffet te gebruiken bij café Welkom in Alphen.
De kosten voor deze dag bedragen €42,- (niet leden €47,-) (exclusief buffet café Welkom €15,00).

U kunt rechtstreeks, voor 6 juni, betalen aan de penningmeester van de Heemkundekring via banknummer Heemkundekring Carel de Roy NL21 RABO 0302 6919 60 o.v.v. uw naam en Busreis Gemert.
Betaling is opgave.

Zondag 18 juni
Reuzenoptocht Bergen op Zoom

Op zondag 18 juni wordt in Bergen op Zoom een internationale reuzenoptocht georganiseerd. Hieraan zullen circa vijftig reuzen uit binnen- en buitenland deelnemen. Om nader kennis te maken met reuzen willen we gezamenlijk naar Bergen op Zoom gaan. Omliggende dorpen hebben sinds enkele jaren een reus, Gilze, Goirle en Riel. Maar ook Tilburg, Udenhout, Berkel Enschot, Oisterwijk, Moergestel en Hilvarenbeek hebben een reus. Turnhout alleen heeft al bijna veertig reuzen. Een reus is een symbool van een samenleving, een dorp, dat de saamhorigheid, vriendschap, creativiteit, hulpvaardigheid en eigen identiteit weergeeft. Tijdens de jaarmarkt heeft Alphen al kennis kunnen maken met twee reuzen, namelijk “Toon meej ’t vèèreke” en “Johanna van Abcovia”, de reuzen van Riel en Goirle stonden bij de entree van Alphen aan de Mart(zie onderstaande foto’s). Wie de reportage van Koningsdag in Tilburg goed bekeken heeft, heeft kunnen zien dat deze reuzen stonden aan de Spoorlaan tijdens de presentaties van de gemeentes rond Tilburg.
promotieStichting Promotie Alphen wil met een delegatie naar Bergen op Zoom om deze optocht te bezoeken. Wil je mee? Stuur een bericht naar het volgende e-mail adres: reuzen@stichtingpromotiealphen.nl. Hierna kunnen we onderling afspreken hoe we gaan.

promotie2

Powered by AcyMailing