top
logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 29, december 2017

Zaterdag 30 december 2017
Kerstwandeling naar de kerststal in Aarle
We vertrekken om 13.00 uur bij het museum aan de Baarleseweg 1 in Alphen. We volgen niet de ster, maar de blauwe pijlen. Deze pijlen wijzen ons de weg naar de kerststal op Aarle bij Poppel. In de bar bij de stal zijn diverse warme en koude drankjes te koop.
Op de terugweg gaan we niet langs Herodes, maar volgen we een andere route naar het Alphens museum. De blauwe pijlen wijzen ons wederom de weg. Wandelt u met ons mee? U bent van harte welkom. Het is een wandeling van ongeveer 12 kilometer heen en terug. We verwachten rond 16.30 uur weer terug te zijn in Alphen.

kerst1

Tot en met zondag 7 januari 2018
Kerstgroepententoonstelling ‘Geen stal zonder herders’
Voor de 8e keer worden in het Oudheidkundig Streekmuseum kerstgroepen tentoongesteld. Dit keer exposeren maar liefst 3 personen hun kerstgroepen; Jos Damen met traditionele kerststallen, mini-kerstgroepen van Elly Verheijen en papieren kerstgroepen van Toon Timmermans. Het museum is hiervoor elke zondag- en donderdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. U bent van harte welkom, de toegang is gratis.

kerst2

Heemkalender 2018 Jubileumuitgave ‘Feest’
Misschien heeft u al een Heemkalender 2018 in uw bezit.
De kalender is te koop bij de Primera Boerenschuur in Riel, Bakkerij Hans Vermeer in Alphen en het Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen.
Ook komen op diverse plaatsen nog verkopers langs de deur.
Om het jubileum van de heemkundekring kracht bij te zetten, hebben we voor de kalender van 2018 als thema ‘FEEST’ gekozen. We blikken in deze kalender terug op dorpsfeesten in Alphen en in Riel van weleer.
Laat u verrassen door de mooie foto’s van dorpsfeesten in deze kalender.
Tot slot wil ik iedereen hartelijk bedanken die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze feestelijke heemkalender 2018. Geniet ervan!

kerst3

Zaterdag 6 januari 2018
Driekoningenmiddag

kerst4

Powered by AcyMailing