top
logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 30, januari 2018

Wij wensen u gelukkig, gezond en bijzonder mooi 2018 toe!

museum

Zaterdag 6 januari 2018
Driekoningenmiddag

6 januari vieren we Driekoningen in het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen. Driekoningen zingen is een eeuwenoude traditie die we graag levend houden. We nodigen alle kinderen van harte uit om verkleed als koning bij ons te komen zingen. Iedereen is van harte welkom om naar de zingende koningen te komen kijken en luisteren.
Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
13.30 uur: opening met kerst- en driekoningenliederen door een aantal leden van het Tilburgs Byzantijns koor
14.00 uur – 16.00 uur: De kinderen komen Driekoningen zingen
16.00 uur: loterij en afsluiting
Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom. De toegang is gratis.
Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen, verkleed als koning, hun lied komen zingen. Als beloning staat er wat te drinken met iets lekkers voor jullie klaar. Ook mogen jullie zelf een cadeautje uit de kerstboom kiezen. En we hebben nog een prijs voor de mooiste Driekoningengroep! Dus doe je best, kleed je mooi aan en zing een lied! Als je het leuk vind, dan mag je natuurlijk ook een leuk dansje doen of je muziekinstrument bespelen....Leef je uit, het is helemaal aan jou! Ken je geen Driekoningenliedjes? Zing dan een kerstlied of een verzin zelf een mooi lied. Als het maar met die drie koningen te maken heeft, die lang geleden een ster volgden, en kindje Jezus vonden in een stal in Bethlehem. We hopen jullie allemaal te zien.
Tot 16.00 uur kunnen de kinderen hun lied komen zingen. Op het einde van deze middag houden we de loterij. We hebben leuke prijsjes van de Plusmarkt, Bakkerij Hans Vermeer en Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel. Dat belooft een heel gezellige en feestelijke middag te worden. We hopen dat jullie allemaal komen!

 driekoningen2017

Zondag 7 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie

Wij nodigen al onze leden en vrijwilligers van harte uit op onze nieuwjaarsreceptie. Graag brengen wij samen met u een toast uit op het nieuwe jaar. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom in het Oudheidkundig Streekmuseum. We blikken onder het genot van een hapje en een drankje terug op 2017 en kijken vooruit naar 2018.

Donderdag 18 januari 2018
lezing " Mgr. Bekkers: De Brabantse Bisschop"

Het pastoraal team regio Alphen-Gilze nodigt u allen van harte uit voor een lezing over bisschop Bekkers. Mededeling namens Diaken Joop Smies:
Op 1 november 2017 was het 30 jaar geleden, dat ik tot diaken werd gewijd. In mijn jonge jaren werd ik aan het denken gezet om theologie te gaan studeren door een bisschop, en wel door de vroegere bisschop van Den Bosch mgr. Marinus Bekkers.
Naar aanleiding hiervan wil ik U uitnodigen voor de lezing
“MGR. BEKKERS: DE BRABANTSE BISSCHOP” door Wim van Kreij.
Mgr. Bekkers wordt beschouwd als een geliefde en bij de mensen betrokken persoon, een pastorale bisschop, een man met grote invloed op zijn tijd en toen ook op de oecumenische gedachte. In 2000 werd hij gekozen tot de katholiek van de twintigste eeuw.
Wim van Kreij uit Sint Oedenrode heeft een boeiende lezing samengesteld met dia’s en filmfragmenten over het leven en werken van bisschop Bekkers. Met onder meer beelden van zijn installatie, optredens op tv, zoals in “Brandpunt” uitzendingen en “Bij Mies in de Stoel” en ook filmbeelden van zijn uitvaart en begrafenis.bekkers
Verder is de installatierede van mgr. Gerard de Korte, de huidige bisschop van Den Bosch, in zijn lezing opgenomen.
Inmiddels heeft Wim van Kreij op een groot aantal plaatsen in Brabant de lezing mogen verzorgen.

Datum: 18 januari 2018
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Woonzorgcentrum “De Hoogt”

Foto's gevraagd

Na de succesvolle wisseltentoonstellingen in het Oudheidkundig Streekmuseum van het afgelopen jaar zijn we weer bezig met de planning voor 2018. Zo willen we in de maanden mei t/m juli een tentoonstelling inrichten over de geschiedenis van het basisonderwijs in Alphen in de periode Tweede wereldoorlog tot heden.
Uiteraard hebben we als museum al diverse materialen in eigen bezit maar we willen graag een beroep doen op mensen die materialen over deze periode in bezit hebben. Wij zijn vooral op zoek naar klassenfoto’s en foto’s van de schoolgebouwen zelf.
Als u klassenfoto’s heeft willen wij u vragen of u deze beschikbaar wilt stellen voor onze tentoonstelling. Liefst hebben we de foto’s digitaal en als het even kan het jaar van de foto en de namen van personen die erop staan. Mocht u ze niet digitaal hebben dan kunnen wij ze inscannen en krijgt u ze daarna terug.
U kunt de foto’s sturen naar famvanhoek@hetnet.nl of afgeven op Commanderiestraat 15 Alphen.

Powered by AcyMailing