top
logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 32, april 2018

Romeinenweek

Van 28 april tot en 6 mei is er weer een editie van de Nationale Romeinenweek. Zoals vorig jaar organiseert de Werkgroep Archeologie weer een interessante activiteit met uiteraard een Romeins hapje en drankje. Dit jaar organiseren we op:

romeinen3

Zondag 29 april 2018

Fietspuzzeltocht ‘Proef de Romeinen’

Vanaf het museum fietsen we langs zes plekken in het fraaie buitengebied van Alphen en Riel waar bijzondere vondsten uit de Romeinse tijd zijn gedaan. Op elke plek is letterlijk iets Romeins te proeven. Naast het proeven moet er ook nog een vraag over het Romeinse leven van eeuwen geleden beantwoord worden. Daarmee krijgt de fietser, en zijn eventuele gezelschap, naast het Romeinse hapje een aanwijzing voor de route naar de volgende locatie.

Er wordt op elke plek ook nog een letter uitgereikt. Dat levert dan aan het eindpunt 6 letters op, die op de juiste wijze gecombineerd een wachtwoord opleveren. Hiermee komt u dan bij het eindpunt moeiteloos langs de Romeinse schildwacht en kunt u in het museum genieten van een welverdiend glaasje Romeinse wijn.

De puzzelfietstocht is er voor jong en oud en men kan alleen of in groepjes fietsen.

Vertrek vanaf het museum Baarleseweg 1, tussen 14.00 u en 15.00 u.

Kosten € 3; voor kinderen t/m 12 jaar gratis.

Graag van te voren aanmelden via archeologie@heemkundecarelderoy.nl of bel 013 2035898 of mob 06 51832848

Expositie ‘Alphen in beeld’

De Alphense kunstschilder Fred Zoon exposeert in het Oudheidkundig Streekmuseum zijn schilderijen en tekeningen met karakteristieke gebouwen uit Alphen. Dat kunnen gebouwen zijn die in de loop der jaren zijn verdwenen door nieuwe bestemmingsplannen, maar ook gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan en nog in het straatbeeld te zien zijn. Denk daarbij aan het ‘trapgevelhuis’ in het centrum.

Op een groot scherm worden de foto’s geprojecteerd die Fred gebruikt heeft als voorbeeld voor zijn schilderijen en tekeningen. Om iedereen in de gelegenheid te stellen deze mooie schilderijen te bekijken, is de expositie verlengt tot 14 juni. Het museum is iedere donderdagmiddag en iedere 2e en 4e zondag van de maand geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur.

briefschilder

Powered by AcyMailing