top
  logoheem

Heemkundekring Carel de Roy

opgericht 4 februari 1948
door pastoor W.J.C. Binck (1882-1971)

www.heemkundecarelderoy.nl

 
 

Hallo Bezoeker,

Nieuwsbrief nr. 36, december 2018 

Drie Koningen in het licht in Alphen

In de Kersttijd staat natuurlijk de geboorte van het Kind Jezus centraal. Ook in Alphen. Maar daar is dit jaar extra aandacht voor de drie Wijzen uit het oosten. Beleef het mee in de kerstviering in het cultureel centrum, kom kijken in het museum en bij De Hoogt op Drie Koningendag.

Zaterdag 22 december 2018 Kerstviering gaat niet door!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Een sfeervolle Kerstviering in Cultureel Centrum Den Heuvel in Alphen, met het kerstverhaal “Het eerste mirakel van het kindeke Jezus”. Een komische en eigentijdse monoloog, geschreven door de Italiaanse theatermaker Dario Fo, vertaald door Filip Vanluchene en op de planken gebracht door Mireille Vaessen.mireille 2

De Drie Koningen spelen een belangrijke rol in deze voorstelling. We horen hoe deze drie wijzen altijd een inspiratiebron voor de mensheid zijn geweest. Het eeuwenoude verhaal is nog steeds actueel en multicultureel; een verhaal van het licht in de duisternis, het verhaal van een nieuw begin. De zaal van het CC Den Heuvel is open om 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. We vragen 5 euro entree voor zowel leden als niet-leden. Dat is inclusief koffie en thee bij aanvang en een hapje en drankje in kerstsfeer.

 

Tot en met zondag 6 januari 2019

Kerstgroepententoonstelling ‘Op zoek naar de Drie Koningen’

Voor de 9e keer worden in het Oudheidkundig Streekmuseum kerstgroepen tentoongesteld. Met kerstgroepen, kerststallen en Drie Koningen van Marisca Gerrits, familie Hurkmans, Jos Damen en Toon Timmermans. Het museum is hiervoor elke zondag- en donderdagmiddag en 1e en 2e kerstdag geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. U bent van harte welkom, de toegang is gratis.

 

Zondag 6 januari 2019 Driekoningen middag

Tussen 13.30 uur en 16.30 uur staat het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen weer geheel in het licht van de Drie Koningen. De kinderen zullen ook dit keer weer hun uiterste best doen om als mooiste groep in de mooiste kleding een traditioneel of een origineel zelfgemaakt Driekoningenlied ten gehore te brengen. Een mooi voorbeeld van het in standhouden van Brabants erfgoed.

 driekoningen2019

Driekoningen is van oorsprong een middeleeuws religieus bedelfeest waarbij armen en behoeftigen door Driekoningen liederen te zingen aan geld of eten konden komen. In deze tijd is dat niet meer de eerste functie, maar het gebruik plaatst de moderne mens weer even terug in vroegere tijden met minder welvaart. Om de traditie te laten voortleven is het belangrijk om er een nieuwe betekenis aan te geven. Dat gebeurt in Alphen elk jaar weer op 6 januari in Woonzorgcentrum De Hoogt, waar de Heemkundekring met medewerking van de jeugd een mooi Driekoningenfeest organiseert. De  bezoekers en zeker de bewoners van het centrum kunnen genieten van een gebruik waar ze vroeger vanzelfsprekend bekend mee waren.

Komt allen kijken en luisteren; de toegang is gratis.

Wij wensen u allen fijne feestdagen toe

 en een goed en gezond 2019!

 
 
Geen belangstelling meer

 

Powered by AcyMailing