Oudheidkundig streekmuseum

Witte Kerkje AlphenDe heemkundekring 'Carel de Roy' heeft als thuisbasis het Oudheidkundig Streekmuseum. In de consistoriekamer wordt vergaderd, hebben werkgroepen (bijv. 'genealogie en bidprentje') ruimte voor hun activiteiten, bevindt zich de uitgebreide bibliotheek, enz.
Daarnaast herbergt het museum natuurlijk een enorm aantal 'schatten'.
Wij beschikken over een unieke verzameling archeologische vondsten die "Het verhaal van Alphen" vertellen.
Te beginnen in het verre verleden, de préhistorie, tot ongeveer 1000 jaar na Chr.; vervolgens een periode tussen ‘Het verhaal van Alphen’ en ongeveer 1850 die uitloopt in ‘Grootmoederstijd’.
Vandaar Oudheidkundig Streekmuseum; in Alphen, een dorp met een rijke
geschiedenis vooral gebaseerd op de resultaten van al of niet wetenschappelijk uitgevoerd archeologisch onderzoek.
Trots zijn we op het verleden; er is bijna geen dorp in Noord-Brabant dat zoveel kan vertellen over zijn eigen verleden.

Zie daarom: www.streekmuseumalphen.nl

Kom en geniet in ons ‘Hervormd kerkje’ dat dit jaar 195 jaar