Werkgroep straatnamen

Deze werkgroep bestaat uit:

Straatnamenoverzicht Alphen en Riel

Vele steden en dorpen hebben tegenwoordig een straatnamenboekwerk met verklaringen van alle voorkomende straten.
Heel interessant om te weten hoe die namen zijn ontstaan of wat de aanleidingen zijn om specifiek die naam te gebruiken.
Zo ook in Alphen en Riel zijn er hele oude en vooral de laatste eeuw vele nieuwe namen.
Vanuit dit gegeven is bij ons in het bestuur het idee ontstaan om een begin te maken met naamsverklaring van alle bestaande wegen.
Wanneer ze officieel zijn geworden en mogelijke achterhaling van waarom ze zo genoemd zijn vanuit bv. de straatnamencommissie.
Voorwaar een initiatief waarbij wij steun zoeken van leden welke ons wetenswaardigheden weten te vertellen, mogelijk foto's hebben van straten en wegen uit het verleden en mogelijk mee willen werken, denken en zoeken.