Werkgroep kalender

Deze werkgroep bestaat uit: Julia Ermens-van Gorp en Ton van Gool (oude foto’s).

Info werkgroep Kalender

De werkgroep Kalender stelt ieder jaar een kalender samen met prachtige oude foto's van Alphen en van Riel. Vaak zijn dit foto's van oude dorpsgezichten, met daarbij een foto van de huidige situatie.

In 2013 is de kalender voor het eerst gepresenteerd tijdens de open monumentendagen, medio september. Onze Heemkundekring houdt tijdens dit weekend al enkele jaren een heemkundige fietstocht rond een bepaald thema.
In 2013 ging de fietstocht langs oude en verdwenen winkeltjes in Alphen en Riel. Voor de kalender is hetzelfde thema aangehouden; de Heemkalender 2014 bevat foto's van oude en verdwenen winkels.

De werkgroep kalender bestaat uit Ton van Gool, Gerard van den Hoven en Julia Ermens. Ton van Gool gaat in zijn eigen fotoarchief en het archief van de Heemkundekring op zoek naar geschikt oud fotomateriaal. Gerard van den Hoven maakt foto's van de huidige situatie, bewerkt de foto's en maakt de opmaak voor de kalender. Julia Ermens onderhoudt de contacten met de drukker en de verkopers. Want naast de werkgroepleden zijn er ook ieder jaar een 10tal vrijwilligers actief. Zij gaan langs de deuren om de kalender aan de man te brengen. Tevens is de kalender ieder jaar te verkrijgen bij 1 verkooppunt in Alphen en 1 verkooppunt in Riel.

Met de opbrengst van de kalender kan de Heemkundekring weer vele activiteiten organiseren voor haar leden en haar vrijwilligers.

Heeft u interesse om onze werkgroep te versterken of wilt u ook graag een steentje bijdragen door de kalender voor ons te verkopen, neem dan contact op met Julia Ermens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kalender 2017

brief23aMisschien heeft u al een Heemkalender 2017 in uw bezit. De Heemkalender van 2017 is als vanouds, maar in een nieuw jasje. Deze Heemkalender bevat weer foto’s van toen en nu van Alphen en van Riel. Maar de kalender is nu volledig in kleur en dubbelzijdig bedrukt. Als maandkalender te gebruiken, maar ook als verjaardagskalender!. De kalender is voor 6,50 euro verkrijgbaar bij de huis-aan-huis verkopers, bij Bakkerij Hans Vermeer, bij Primera De Boerenschuur en in het Oudheidkundig Streekmuseum.

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier