Driekoningenmiddag 2018

Traditie voor jong en oud

Zaterdag 6 januari 2018 vieren we Driekoningen in het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen. Driekoningen zingen is een eeuwenoude traditie die we graag levend houden. We nodigen alle kinderen van harte uit om verkleed als koning bij ons te komen zingen. Iedereen is van harte welkom om naar de zingende koningen te komen kijken en luisteren.
Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
13.30 uur: opening met kerst- en driekoningenliederen door een aantal leden van het Tilburgs Byzantijns koor
14.00 uur – 16.00 uur: De kinderen komen Driekoningen zingen
16.00 uur: loterij en afsluiting
Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom. De toegang is gratis.
Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen, verkleed als koning, hun lied komen zingen. Als beloning staat er wat te drinken met iets lekkers voor jullie klaar. Ook mogen jullie zelf een cadeautje uit de kerstboom kiezen. En we hebben nog een prijs voor de mooiste Driekoningengroep! Dus doe je best, kleed je mooi aan en zing een lied! Als je het leuk vind, dan mag je natuurlijk ook een leuk dansje doen of je muziekinstrument bespelen....Leef je uit, het is helemaal aan jou! Ken je geen Driekoningenliedjes? Zing dan een kerstlied of een verzin zelf een mooi lied. Als het maar met die Drie koningen te maken heeft, die lang lang geleden een ster volgden, en kindje Jezus vonden in een stal in Bethlehem. We hopen jullie allemaal te zien.
Tot 16.00 uur kunnen de kinderen hun lied komen zingen. Op het einde van deze middag houden we de loterij. We hebben leuke prijsjes van de Plusmarkt, Bakkerij Hans Vermeer en Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel. Dat belooft een heel gezellige en feestelijke middag te worden. We hopen dat jullie allemaal komen!

kerst4
Heemkundekring Carel de Roy Alphen en Riel

Driekoningenzingen MiddenBrabant Nationale Inventaris logo

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier