Wie is(zijn) dit 2019

Foto's van 2019

Foto week 1 van 2019

wk01

Nico van Hest en Louke van Loon

Foto week 2 van 2019

 wk02

Van links naar rechts; Wil Jansen ; Ad Blous ; Gust Meeusen ; Jan Veroude en uiterst rechts Piet Huijben. 

Foto week 3 van 2019

wk03

Het gaat hier over een zeer oude foto van het "Kerkkoor van Baarle Nassau". Wij denken dat deze afbeelding ongeveer in 1945 moet zijn gemaakt. Van Suzanne kregen wij dit exemplaar aangeleverd en zij wist ons te vertellen dat wij mensen blij zouden maken door het plaatsen van deze foto. En dat doen wij natuurlijk graag. Inmiddels zijn wij ook achter de namen kunnen komen van alle zangers van dit koor. wij kregen deze namen van Toontje Gilles die zelf ook op deze foto staat. Hierbij de namen en beginnen met de onderste rij; Janeke Hermans; Dré Wouters; Kapelaan Fick; Pastoor Vekemans; ?? van Gompel en Jan Lauwers.
Bovenste rij v.l.n.r. Wouter de vet; Piet van Beek; Toontje Gilles; Nelis Verschueren; Soldaat Hermans; Toon Raymakers; Sjaak Brouwers (organist); Janus Raymakers; Neel Verhoeven; Jos van Beek; Vic Theeuwes en Nelis van Beek (dirigent).

Foto week 4 van 2019

wk04

Bovenaan van links naar rechts: Frank van de Buijs; Walter Wolffenbuttel; Peter van de Buijs; Theo Stuijck; Serge Gemmeke; Stefan van Sas; Dicky van Pelt. onderste rij: Guide Schenk; Eric van Pelt; Kees Luijckx; Arthur Bernaerts en Ruud Sprangers . De leider van dit team was Toon Voermans die links boven op deze foto staat, dit leiderschap deelde hij samen met Ria Janssen-Schuurmans die uiteraard ook op deze foto staat (zit) . 

Foto week 5 van 2019

wk05b

Gust de Jong en Henk Schellekens begin jaren '60

Foto week 6 van 2019

wk06

We hebben het hier over de foto waarop kandidaten staan voor de Gemeenteraadsverkiezingen in het jaar 1982. De politieke partij "DORPS" was toen in de Gemeente Alphen en Riel een aansprekende partij die verschillende raadsleden heeft geleverd aan de gemeenteraad. Wij geven hierbij alle namen van deze groep en gaan beginnen met de bovenste rij en van links naar rechts; Bou van Gorp ; Huug Schenk ; Bart Huijben ; zittend Piet Huijben en rechts Jaap Homan. Onderste rij, Henk Schilt ; Jan Kniknie ; Elly Meeuwsen en Ria Jansen-Schuurmans.

Foto week 8 van 2019

wk08

Deze foto is gemaakt in het jaar 1983 tijdens Koninginnedag. En zoals gewoonlijk worden dan de Koninklijke onderscheidingen aan personen uitgereikt die meestal bijzondere verdiensten hebben. Op deze foto zien wij op de bovenste rij v.l.n.r. Burgemeester van der Weijden; Nol Oomen (koster); Pieter van Eijck; Tiest van Hoek; Jan van Tilborg(schilder) Op de voorste rij zien wij v.l.n.r. Toon Stabel; Suske Horevoorts; Toon van de Vloet; Piet Vermeulen; Jo van de Buijs en de Heer Hielkema.

Foto week 12 van 2019

wk12

We zien hier links: Joost Wouters (Kwaalburg); in het midden Ad de Jong (Schellestraat) en rechts staat Jos van Gorp (Riels Hoefke). Dit waren drie KAMPIOENEN, respectievelijk van de ponny;s: paarden en de veteranen. 

Foto week 13 van 2019

wk13

In 1959 is inderdaad bij ons in Alphen een grandioze historische optocht gehouden ter geleenheid van het 1250 jarig bestaan van Alphen. Heel veel dorpelingen hebben toen deelgenomen aan deze optocht die door duizenden mensen als toeschouwer werd bekeken. Een van de deelnemers aan deze optocht was FRANS VAN DE VLOET.

Foto week 15 van 2019

wk15

Op Donderdag 18 april j.l. werd de Diamanten Bruiloft gevierd van Jos en Corry Willemsen. Dit echtpaar stond vorige week in onze rubriek op de foto samen met de dochters Els, Carla en Anita.

Foto week 16 van 2019

wk16

De foto van de muzikanten van de Historische Optocht uit 1959. deze optocht is gehouden ter gelegenheid van het 1250 jarig bestaan van Alphen.
V.l.n.r.: Frans Huijben; Ad van Tilborg; Jan van de Buijs; Jan van Tilborg (aannemer). Onderste rij v.l.n.r. Ad Oomen (Sint Janstraat); Sooi Martens; Toon Oomen (broer van Ad) en rechts onder Piet van Tilborg.

Foto week 17 van 2019

wk17

Het is Wil Jansen van de Baarleseweg. Wil was een zoon van Mart en Anna Jansen en woonde toen deze foto is gemaakt op de Baarleseweg.

Foto week 18 van 2019

wk18
Deze foto is gemaakt in 1952, Door deze meisjesgroep werd toen op Boshoven en de Venweg, wanneer daar een baby geboren werd, een spelletje opgevoerd wat bedoeld was als felicitatie voor de gelukkige ouders. Dit "Doopspelletje" werd door de zusters (nonnen) aan deze bruidjes aangeleerd en ook de jurken van deze bruidjes waren afkomstig van de zusters uit de Heuvelstraat. Deze mooie gewoonte bestaat heden ten dage jammer genoeg niet meer. De bovenste rij v.l.n.r. Riet Kools (Venweg); Tillij Kools (Boshoven); To Havermans (Boshoven); Josepha Vosters (Boshoven) en Riet Brouwers (Boshoven). Onderste rij v.l.n.r. Corrij Brouwers (Boshoven); Jeanne Schellekens (Boshoven); Ria Havermans (Boshoven) en Jeanne Kools ( Venweg).

Foto week 20 van 2019
wk19

Dit zijn Harrie en Riet van Dijk die woonden in de Zandstraat in Alphen. Harrie en Riet waren tijdens het maken van deze afbeelding NIET ECHT aan het werk want zij deden op dat moment mee aan een Boerendag die jaarlijks gehouden werd in Rijsbergen. Dus het was meer een demonstratie van het oogsten van het pas gemaaide graan, wat toen nog uit veel handwerk bestond.

Foto week 21 van 2019

wk20
Deze jonge knaap is gefotografeerd in de Nieuwstraat te Alphen, staande voor de "noodwoningen" die direct na de oorlog waren gebouwd. Het is met stellige zekerheid "Piet Hendriks"

Foto week 22 van 2019

wk22

De foto waarop Dokter Lamberti achter een bureau zit en zuster van de Ven de patient onder controle houdt.
De baby van toen is inmiddels een flinke kerel geworden of liever gezegd een volwassen man die samen met zijn Kim ook al twee zonen heeft en woont in de Ligt te Alphen. Wij hebben het hier over "Doris Oomen", zoon van Ann en Harrie. 

Foto week 23 van 2019

wk23

Wij zien 2 meisjes met twee mooie witte jurkjes aan. Deze foto is gemaakt in 1959 of 1960 ter gelegenheid van het huwelijk van Ad Stuijk met Cor van Zon. Ad woonde in de Oisterwijksestraat in Alphen en Cor was afkomstig uit Hulten. De bruidsmeisjes bij dit huwelijk waren rechts (kleinste) is Ria Stuijk en het meisje links is Lenie van Zon. Ria moest oom zeggen tegen de bruidegom en de bruid was een tante van Lenie. Ria woont tegenwoordig als Ria Jespers-Stuijk op Terover in Alphen en Lenie woont op het Hoefke in Riel. Deze gegevens ontvingen wij van Lenie Schellekens- van Zon.

Foto week 27 van 2019

wk27

Deze foto is gemaakt tijdens een 2-daagse busreis van de brandweer in het jaar 1970. De bestemming zal Luxenburg of Duitsland geweest zijn. Wij zien op deze foto van links naar rechts Harrie van Eick; Martin Horevoorts; Joost Vromans; Jan Bernaerts en uiterst rechts Jan Horevoorts.

Foto week 28 van 2019

wk28

 Wie is deze geestelijke?

Foto week 30 van 2019

wk30

Rechts onder op de foto zit Gust(je) Aerts (juwelier Goedentijd) die een accordeon bespeeld en daarnaast zit ook met accordeon Kees Huijben. Op de bovenste rij staan 3 broers van Kees, namelijk van links naar rechts: Piet; Jan en Jos, Jos was de oudste, dan kwam Piet en daarna kwam Jan wat leeftijd betreft, Kees was de jongste van dit viertal gebroeders Huijben. De familie Huijben woonde in die tijd op de Druisdijk in Alphen.

Foto week 34 van 2019

wk34 

Verschillende mannen en ook vrouwen op deze foto hebben in de jaren 70 actief deel genomen aan de carnavals-optocht in Riel (Kaaiengat). De meeste mannen op deze foto maakten toen zelfs deel uit van de raad van elf in Riel. Ook hun vriendschap en carnavalsgebeuren is zoveel als mogelijk is in stand gebleven. Voor iedereen is dit nu nog ""De oude raad van elf"" . de foto is in die tijd gemaakt tijdens een verhuizing van oud Prins Ad Vos en zijn vrouw. Dit werd toen gedaan als verrassing voor dit echtpaar, zodoende staan deze twee Ad en Corry Vos zelf NIET op deze foto. Wij denken dat wij alle namen bij ons hebben binnen gekregen en geven deze in willekeurige volgorde omdat het vrij ingewikkeld is om deze namen bij de juiste mensen te plaatsen. Wij denken dat de mensen uit Riel de namen wel kunnen plaatsen bij de juiste personen op de foto. Hierbij de namen: Ad en Rina de Bruijn; Jan en Ricky Jansen; Kees en Jeanne Dame; Ad en Ine van den Abeelen; Antoon en Annie van den Abeelen; Walter en Meggie Verheijen; Marcel en Nel Vermeulen; Wim en Hannie Wouters en Jan en Mieke van Rijn.

Foto week 35 van 2019

wk35

Van links naar rechts: Theo Stuik ; Hans Stuik ; René Stuik, daarnaast staat de vader van deze 3 broers namelijk Ad Stuik en uiterst rechts staat Neel Stuik en Neel is op zijn beurt weer een broer van Ad. Deze familie woonde in Alphen in de Oosterwijksestraat.

Foto week 36 van 2019

wk36
V.l.n.r. Annie Montulet, getrouwd met Frans Mathijssen; Jo Mathijssen getrouwd met Fons van Erven; Nel Mathijssen die als zuster in het klooster is getreden als zuster Marie Joze; Anna Mathijssen getrouwd met Kees Seegers; Liza Mathijssen getrouwd met Gerrit Aarts en uiterst rechts zit Til Mathijssen die in het huwelijk is getreden is met Frans (Suske) Horevoorts. Al deze dames (behave Annie Montulet) zijn zussen van Jan Mathijssen (oude Jan).

Foto week 37 van 2019

wk37

Wie is deze dame?

Heemkundekring
"Carel de Roy"

Gevestigd in: 
Oudheidkundig 
         Streekmuseum.

Postadres:
Baarleseweg 15,
5131 BA Alphen N.B.Oudheidkundig
Streekmuseum

Bezoek- en postadres:
Baarleseweg 1,

5131 BA Alphen N.B.

streekmuseumalphen.nl/

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Heemkundekring, klik dan op de "Vind ik leuk" knop.

 

Nieuwe website

De nieuwe website van De Heem ziet u hier